2,73 sekuntia – Triumph Rocketille tuotantopyörien ennätys kiihtyvyydessä

Ennakoimme uuden Triumph Rocket 3:n koeajoartikkelissa, että pyörällä saatetaan ajaa kovia lukemia nollasta sataan kiihdytyksissä. Nyt asiaa on kokeiltu käytännössä, tosin brittityyliin kiihdytys on tehty nollasta 60 mailiin tunnissa.

Triumph Rocket 3:n koeajoraportissa kirjoitimme, että pyörän ominaisuudet viittaavat siihen, kuin tehdas olisi tähdännyt koviin nollasta sataan kiihtyvyyslukemiin. Pitkä akseliväli, alhainen painopiste ja tietysti 2,5-litraisen moottorin laakea mutta korkealla kulkeva vääntökäyrä ovat kaikki eduksi kiihdytyksissä. Kun tähän lisätään ykkösvaihteen lyhyt välitys (riittää 104 km/h mittarinopeuteen asti), niin tuntuu kuin välityksiä valittaessa olisi nimenomaan tähdätty tällaiseen kiihtyvyyden mittaamiseen.

Uudella Rocket 3 R:llä ajettiin Cartagenan vastapäällystetyllä moottoriradalla kiihdytys 0-60 mph (noin 96,56 km/h) ja tulokseksi saatiin 2,73 sekuntia. Valmistajan mukaan se on tuotantopyörien uusi ennätys. Tulos ajettiin muuten täysin vakiolla Rocketilla, mutta kilpiteline ja peilit oli poistettu pyörästä suorituksen ajaksi.

Täydennys 29.2.2020: Triumph täydensi uutista tarkentamalla, että kyseessä on Triumph-moottoripyörien ennätys, ei kaikkien tuotantomoottoripyörien ennätys.

Uusin numero