21 kuljettajaa sekunnin sisällä Argentiinan MotoGP:n perjantain harjoitusajoissa

Avauskilpailun voittaja Andrea Dovizioso oli Argentiinassa perjantain nopein.
Kuva: Mission Winnow Ducati

MotoGP-sarjan toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Argentiinan Termas de Río Hondo -radalla. Perjantain harjoituspäivän perusteella odotettavissa on jälleen verrattomia jännitysnäytelmiä.

Moto3-luokassa perjantain kiireisin oli Petronas Sprinta Racingin John McPhee, joka onnistui alittamaan viime vuoden paalumiehen, VNE Snipersin Tony Arbolinon, ajan toisen harjoituksen loppuvaiheessa. Kierrosaikojen eroksi kirjattiin 79 sekunnin tuhannesosaa. Vajaan kymmenyksen Arbolinolle jäänyt SIC58 Squadra Corsen Niccolo Antonelli oli harjoitusten kolmanneksi nopein.

Sekä avauskilpailun voittaja Kaito Toba että kakkonen Lorenzo Dalla Porta kaatuivat toisen harjoitussession alkuvaiheessa ja harjoitusten vaatimattomista tuloksista (13. ja 11.) huolimatta kaksikko nähtäneen viikonlopun aikana kärkikahinoissa.

Sekunnin sisään mahtui yhteensä 14 kuljettajaa. Lisäksi huomionarvoista on radan nopeutuminen, kaikki kuljettajat ajoivat nopeimpansa toisessa harjoituksessa ja esimerkiksi McPhee paransi ensimmäisen harjoitussession aikaansa toisessa liki kahdella sekunnilla.

Myös Moto2-luokan nopeimmat ajat saavutettiin toisessa harjoitussessiossa. Kärkeen nousivat MotoGP-veteraanit Thomas Lüthi (Dynavolt Intact GP) ja 92 sekunnin tuhannesosaa kärjestä jäänyt Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2). Kolmanneksi nopeimman ajan, 0,124 sekuntia kärjestä, kellotti ONEXOX TKKR SAG -tiimin Remy Gardner.

Gardner onnistui myös pelastamaan session aikana kaadon marcmarquezmaisin ottein usean kilpakumppaninsa kohtaloksi koituneessa viidennessä kaarteessa. Avauskilpailun voittaja Lorenzo Baldassarri oli seitsemäs, 0,28 sekuntia kärjestä. Luokan 20 nopeinta kuljettajaa löytyivät sekunnin sisältä.

Yllättävää kyllä, perjantain tasaisimmat ajat löytyivät kuninkuusluokasta. Yhtä vaille kaikkien kuljettajien ajat mahtuivat sekunnin sisään. Sessiota loppuvaiheisiin saakka hallinnut Repsol Hondan Marc Marquez pudotettiin lopulta kahdeksannelle sijalle. Kärkeen nousivat Ducati-kuljettajat Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) ja Jack Miller (Pramac Racing), joiden kierrosaikojen ero oli ainostaan 9 sekunnin tuhannesosaa. Kolmanneksi nopein oli pito-ongelmia valitellut Monster Energy Yamaha -tiimin Maverick Viñales, joka jäi kärkikaksikosta selvästi (0,164 sekuntia).

Uskomattoman tasainen perjantai antaa odottaa erinomaisia jännitysnäytelmiä sekä lauantaille että sunnuntaille. Lauantaina Argentiinassa alkaa tapahtua kello 14.00 Suomen aikaa kolmansien harjoitusten muodossa. Aika-ajot alkavat kello 17.35. Sunnuntain Warm Up -sessiot alkavat kello 15.40 ja kilpailut kello 18.00. MotoGP-luokan kilpailu on vuorossa kello 21.00 ja sen voi katsoa ilmaiseksi Subilta.