10 vuoden odotus päättyy – Uusi Hayabusa esitellään helmikuun alussa

Suzuki on lopultakin esittelemässä uuden Hayabusan. Salaisuuden verho avataan 5. helmikuuta.

Vuonna 1999 markkinoille tullut Suzuki GSX 1300 R Hayabusa on uudistunut perusteellisesti vain kerran, kaudeksi 2008. Vaikka Hayabusan tuotanto ja myynti on jatkunut näihin päiviin asti, niin Euroopan tiukemmat päästömääräykset täyttävää versiota ei ole enää muutamaan vuoteen nähty.

Nyt Suzuki on julkaissut teaser-videon, jossa esiintyvä pyörä on selvästikin uusi Hayabusa. Mallin julkaisupäiväksi videolla kerrotaan 5. helmikuuta. Ulkonäköä on päivitetty, mutta kuitenkin niin että Busan tyypilliset piirteet on säilytetty. Mitä kaikkea kätkeytyy uusien kuorien alle, sitä voimme tässä vaiheessa vasta arvailla.

Mittaristoa videolla näytetään muutaman sekunnin pätkä, ja senkin osalta Hayabusan tunnuspiirteet on säilytetty. Sekä kierrosluku- että nopeusmittari ovat analogisia, ja niiden välissä sekä molemmilla reunoilla on pienemmät mittarit. Reunoilla olevien moottorinlämpö- ja polttoainemittarien aikaisemmin lähes pyöreistä muodoista on viistetty osa pois ja ne näyttävät puolikuun muotoisilta. Keskellä olevassa pyöreässä mittarissa on aiempaan tapaan vaihdenäyttö, mutta nyt selvästi pienempänä. Syy tähän on se, että näyttöön on ahdettu paljon uutta tietoa. Videolla näkyy mm. kallistuskulmanäytöt molempiin suuntiin, luistoneston asetus ja ilmeisesti myös quckshifterin on/off -asetus näytetään samassa mittarissa.

Suzuki on onnistunut pitämään yllättävän hyvin salassa moottorin uudet tiedot. Paljonko ja mihin suuntaan muuttuvat 1340 kuutiosenttimetirä, 197 hevosvoimaa ja 155 newtonmetriä, se selviää viikon kuluttua.

Uusin numero