IS: Mies rakenteli kiinnostavan härpäkkeen ketterään talviajoon

Yleiset

Ilta-Sanomat kertoo, että oululainen Markus Liimatainen on rakentanut hyvin mielenkiintoisen ajopelin Suomen talveen. Konetekniikkaa opiskeleva Liimatainen pitää laitettaan kätevämpänä kuin moottorikelkkaa.

Toki myynnissä on myös tehdasrakenteisia telasarjoja crossipyöriin, mutta sellaiseen ei opiskelijan budjetti riitä. Pikaisella googlauksella moisten hinta lähtee 3000 eurosta ja nousee jopa 6000 euroon.
 
Niinpä Liimatainen mietti, mitä osia tarvitaan, hankki ne ja ryhtyi hommiin.

– Ostin metallit metallikaupasta ja purkukelkasta telamaton. Sitten omalla pajalla leikkailin alumiinit kylkiin ja hitsasin rungon siihen, Liimatainen kertoo IS:lle.

– Se kulki hyvin ja pehmeässä lumessa sillä oli aivan unelma ajaa. Kovalla se on vähän hankala, mutta kun lumihankeen pääsee, niin todella hieno vehje se on. Hymy oli korvissa, kun pääsi koeajolle.
 
Rakentaminen kesti nelisen kuukautta, ja telamoottoripyörä on herättänyt ansaittua huomiota. Koeajoa kyseleviä kavereita on riittänyt.

20172401083409.png?itok=3aCIRfaK

– On se hämmästystä herättänyt. Kaverit haluavat käydä testaamassa. Täytyy varmaan koeajo järjestää jossakin vaiheessa.

– Harvinaislaatuinen se on. Moottorikelkkaan verrattuna tämä on paljon ketterämpi ja sillä pääsee pienemmistä paikoista ja sitä on kevyempi käsitellä. Kesällä sillä pääsee ajamaan, kun laittaa vain renkaat alle. Se on helppo muuntaa talvi- ja kesäkuntoon.
 
(Lähde: Ilta-Sanomat)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: