Bild
Seuraava artikkeli

Hondan Patrick Manner markkinatilanteesta: ”KTM:llä ei ole mitään jakoa ensi vuonna”

EICMA 2018

Honda on kasvattanut myyntiään jo yli 100 prosenttia ja nousi tilaston kakkoseksi Yamahan ohi. KTM ottanee ykköspaikan tänäkin vuonna, mutta ensi vuonna tilanne tulee muuttumaan. Näin ainakin Patrick Mannerin mukaan.

Hondan suurta menestystä on pidetty pelkästään Monkeyn ansiona, mutta muutakin on tapahtunut.

”Totta kai Monkey on ollut kova juttu. Niitä tullaan kilvittämään 180 kappaletta, eikä tätä mallia ole ollut aikaisemmin. Muiden mallien osuus on kuitenkin merkittävä, joten voidaan sanoa, että Honda on ollut tänä vuonna hyvässä vedossa”, Manner sanoo.

Manner osaa myös katsoa peiliin menneiden vuosien huonosta menestyksestä.

”Kyllähän me olemme olleet huonoja, ei siitä pääse mihinkään. Jos miettii kuinka iso merkki Honda on maailmalla, niin kyllä me olemme suomessa olleet huonoja, mutta emme ole enää.”

Honda meni Yamahan ohi myyntitilastoissa ja nousi toiseksi KTM:n jälkeen. KTM tuntuu pitävän piikkipaikastaan kiinni vielä tänä vuonna, mutta Mannerin mukaan ensi vuonna onkin aivan toinen meininki.

”KTM ei vapise ensi vuonna, sillä niillä ei ole mitään jakoa. Tiedän sen jo nyt, sillä ennakot on myyty ja suunnitelmat tehty. Tulemme hallitsemaan rekisteröintitilastoja ensi vuonna. Määrällisesti tulemme pääsemään tasolle, jota on jo monta vuotta haettu.”

Lisää ja laajemmin Mannerin ajatuksia löytyy videohaastattelusta.
 

Lue lisää aiheesta: Honda, Yamaha, KTM

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.