Bild
Seuraava artikkeli

Harley-Davidson avaa tehtaan Thaimaahan – "Isku vasten amerikkalaistyöläisten kasvoja"

Yleiset

Päätöstä pidetään varsin kummallisena, sillä USA:n presidentti Donald Trump nosti juuri HD:n vaalikampanjassa esimerkiksi yrityksestä, jonka tuotanto on kotimaassa.

Ruotsalainen NyTeknik kertoo uutisesta, jonka mukaan perinteikäs amerikkalainen moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson perustaa tehtaan Thaimaahan. Uuden tehtaan avaamisen olisi määrä tapahtua ensi vuoden lopulla.

Amerikan presidentin Donald Trumpin tiedetään ajaneen voimaakkaasti eteenpäin kotimaista tuotantoa, jota vastaan tämä toiminta sotii. NyTeknikin uutisen mukaan rapakon takana toimivat ammattiliitot ovat kutsuneet Harley-Davidsonin päätöstä  "iskuksi vasten amerikkalaistyöläisten ja satojen tuhansien Harley-Davidson -moottoripyöräilijöiden kasvoja".

HD:n päänavaus ulkomaille perustuu siihen tosiasiaan, että Yhdysvallat vetäytyi TPP-vapaakauppasopimuksesta. Amerikkalaisbrändi on taistellut olemassaolostaan pitkään ja esimerkiksi Thaimaassa ulkomaalaisille moottoripyörille asetetaan 60 prosentin vero. Uuden tehtaan turvin Harley-Davidson hakee lisää kannattavuutta toiminnalleen.

Lue lisää aiheesta: Harley-Davidson

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.