Bild
Seuraava artikkeli

"Departed" on BMW:n superyllätys – katso kuvat!

Yleiset

BMW:n 1800-kuutioinen "Departed", Suomeksi "Vainaja" on  BMW:n antama tilaustyö. Elegantti taideteos rakennettiin Bemarin uuden bokserimoottorin prototyypin ympärille. Tällä kertaa asialla oli japanilainen Custom Works Zon. 

BMW ei ole ilmoittanut uuden bokserimoottorinsa sylinteritilavuutta, mutta maailmalla kiertävät sitkeät huhut 1800-kuutiosta. 
Kustomointiyrityksen perustajat Yuichi Yoshizawa ja Yoshikazu Ueda esittelivät tekeleensä messuilla Yokohamassa Mooneyes Showssa joulukuun alussa, tuloksena Best of Show.
Custom Works Zon on laajasti tunnettu ja palkittu poikkeuksellisista luomuksistaan. He ovat kiertäneet kutsuttuina ympäri maailman kustomoitujen pyöriensä kanssa.

 

– Oli suuri kunnia ja haaste saada rakentaa moottoripyörä niin vaikuttavan uuden moottorin prototyypin ympärille yhdelle perinteisimmistä moottoripyörän valmistajista, Yuichi Yoshizawa totesi.

Vaikka suuri, rungon kantavana osana toimiva moottori ei kohtaakkaan nykyisten päästötavoitteiden kanssa, BMW:n 1800-kuutioisesta prototyyppimoottorista saattaisi olla hyvinkin tulevaisuudessa esimerkiksi Diavelin haastajaksi. Toisaalta jos moottori rakennetaan (tai vaihdetaan) nykynormeihin sopivaksi, on viimeisen päälle viilattu ulkokuori hämmentävän kaunista katseltavaa. Moottorin yksityiskohdista ja sen mahdollisesta tulevasta käytöstä tiedotetaan myöhemmin, BMW:ltä kerrotaan
Vaikutteita ulkonäköön on saatu 60-luvun BMW Motorrad-malleista, vaikka pyörän matala siluetti viekin ajatukset aina 30-luvulle saakka. Huomiota herättävät sylinterit ovat todella kookkaat ja katseita kääntävät.

Mitä mieltä sinä olet ilmajäähdytteisestä 1 800 kuutioisesta BMW:stä?

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.