Bild
Seuraava artikkeli
Kuva: Curtiss Motorcycles

Curtiss Motorcyclesilta ensimmäinen pyörä 100 vuoteen – viimeinen V-Twin

Yleiset

Confederate Motorcycles brändäsi viime vuonna uudelleen Curtiss Motorcyclesin. Nyt yhtiö tuo markkinoille ensimmäisen Curtiss-pyörän 100 vuoteen.

Rajoitettu erä Curtiss Warhawkia on kunnianosoitus Yhdysvaltain ensimmäisen V-Twin-pyörän tekijälle Glenn Curtissille, joka kehitteli moottoripyöriä 1900-luvun alkupuolella.

Warhawk tulee olemaan samalla yhtiön viimeinen V-Twin, sillä se on päättänyt siirtyä polttomoottoripyörein valmistuksen sijaan sähkömoottoripyörien valmistajaksi.

Pyörää tehdään ainoastaan 35 kappaletta, hinnaksi tulee noin 105 000 euroa.

”Olemme viimeiset 27 vuotta tehneet töitä optimoidaksemme täydellisen Mr Curtissin V-Twin-keksinnön. Tähän pyörään on pakattu kaikki osaaminen, mitä meillä on”, sanoo Curtiss Motorcyclesin pääjohtaja Matt Chambers.

2163-kuutioisessa pyörässä on 150 hevosvoimaa.

”Ei ole yksinkertaisesti mahdollista tehdä räjähtävämpää amerikkalaista V-Twin hot rodia, mitä Curtiss Warhawk on. Amerikkalainen V-Twin on kiistatta ikonisin ja arvostetuin moottori moottoripyöräilyn historiassa. Me olemme nyt kuitenkin valmistautumassa uuteen aikakauteen sähköisten moottoripyörien valmistajana. Tämä Curtiss Warhawk edustaa parasta ja viimeistä lukua V-Twin-moottorien historiassa. Teemme näitä van kourallisen kunnioittaaksemme Mr Curtissia sekä jättääksemme testamentin eilisen brändistä huomispäivän brändillemme”, Chambers maalaili.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.