Bild
Seuraava artikkeli

Casey Stonerin synnyinkaupunki saa hymyn suomalaisten huulille

Yleiset

MotoGP:n kaksinkertainen australialainen maailmanmestari Casey Stoner syntyi pikkukaupungissa, jonka nimi näyttää kuulostaa hyvältä suomalaisten mielestä: Kurri Kurri.

Kurri Kurri on noin 5000 asukkaan kaupunki Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Casey Stonerin ensimmäinen seura oli Kurri Kurri Motorcycle Club, johon hän liittyi kuusivuotiaana.

Vuodesta 2005 seura on järjestänyt Casey Stoner Cupin kaikenikäisille motoristeille. Kurri Kurri Speedway Club taas järjesti juuri tammikuun lopussa Australian kaikkien aikojen suurimman sivuvaunuspeedway-tapahtuman.

Entinen kaivoskaupunki Kurri Kurri on nykyään tunnettu suurista seinämaalauksistaan, joilla kerrotaan alueen historiasta ja joilla halutaan houkutella turisteja. Suuria seinämaalauksia on yli 50, mutta ilmeisesti ei yhtään Casey Stonerista. Sivuvaunuspeedwaystä sen sijaan löytyy iso seinämaalaus.  

Kurri Kurri on Australian alkuperäiskansan kieltä ja tarkoittaa karkeasti käännettynä “Kaikkein ensimmäistä”. Stoner oli Ducatin ensimmäinen maailmanmestari MotoGP:ssä. Jääkiekkoilija Jari Kurri oli ensimmäinen suomalainen Stanley Cupin voittaja.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.