Bild
Seuraava artikkeli

BMW pohtii moottoripyörien yhteiskäyttöpalvelua – yksi ongelma esteenä

Yleiset

BMW AG pohtii moottoripyörien yhteiskäyttöpalvelun aloittamista. Ainoa ongelma ovat kypärät.

Palvelu tarjoaisi pyöriä ja skoottereita yhteiskäyttöön suurkaupunkien keskustoissa. BMW:llä on jo vastaava autojen yhteiskäyttöpalvelu DriveNow.

”Tämä on mielenkiintoinen palvelukonsepti, mutta emme ole vielä keksineet ratkaisua kypäräongelmaan. Kyse on sekä kypärän koosta että sen uudelleenkäyttämisestä esimerkiksi kesähelteillä, se ei ole ideaalitilanne”, sanoo BMW:n moottoripyörien johtaja Peter Schwarzenbauer.

Joka tapauksessa BMW on aloittamassa pilottikokeilua huhtikuussa Saksassa, Ranskassa ja Itävallassa. Applikaation kautta asiakas voi tilata pyörän pariksi päiväksi käyttöönsä.

Samalla BMW suunnittelee valmistavansa toisen sähköisen skootterin, koska niiden kysyntä on kasvanut. Siitä on tulossa pienempi kuin nykyisestä C maxi-skootterista, millä voi ajaa yhdellä latauksella 160 kilometriä.

Moottoripyörien yhteiskäyttöpalvelut ovat kovassa suosiossa jo Aasiassa. Honda Motorilla on oma Grab-palvelunsa Indonesiassa, Thaimaassa ja Vietnamissa.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.