Bild
Seuraava artikkeli

Weckman motocrossin Euroopan mestari

Xbike

Tällä kaudella sekä motocrossin MXC/A SM-sarjaa ja EMX150 EM-sarjaa hallinnut Emil Weckman kruunattiin tänään Hollannin Assenissa Euroopan mestariksi.

 Vasta 14-vuotias sipoolainen ajoi kauden viimeisessä kisaerässä voittoon yli 35 sekunnin erolla ja varmisti näin mestaruuden ennen Norjan Hakon Fredrikseniä. Team Manninen Bros Honda kuljettajan vauhti oli siinä määrin vauhdikasta, että nuorukainen ehti kertaalleen kaatuakin kisan aikana.

"Startti onnistui todella hyvin ja sain jo hieman eroakin muuhun joukkoon ennen kuin eturengas lipesi alta pehmeässä mutkassa. En kuitenkaan panikoinut, sillä tiesin, että jopa kuudes sija riittäisi mestaruuteen. Kaatumisen seurauksena tipahdin kuitenkin hetkellisesti kolmanneksi, mutta kuittasin kärkitilan takaisin vielä samalla kierroksella ja ajoin voittoon.

Tämä EMX150 EM-sarja on ollut todella hieno kokemus ja uskon, että sarjassa keräämäni kokemus tulee olemaan iso etu kun siirryn ensi vuodeksi EMX250-luokkaan. Oli todella hienoa päättää EM-kausi voittoon ja toiseen mestaruuteen. Bonuksena vielä isäni Peter palkittiin sarjan parhaana mekaanikkona", kommentoi Weckman.

Weckman on ollut varsin ylivoimainen myös kotimaan kamaralla ja varmistikin MXC/A-luokan Suomen mestaruuden jo kaksi viikkoa sitten sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa. Viimeisessä SM-osakilpailussa Hyvinkäällä Weckman nähdäänkin isomman Honda CRF250R pyörän selässä haastamassa aikuisten MX2-luokan kuljettajia.

Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Emil Weckman

Emil aloitti motocrossin Yamaha PV50:llä kolmevuotiaana ja rakastui lajiin samantien.

Vuonna 2012 nuorukainen voitti MX65-luokan Suomessa, seuraavana vuonna irtosi nelostila 65cc EM-sarjasta. Vuonna 2014 Emil siirtyi 85-kuutioisten pariin voittaen muutamia kilpailuja Suomessa ja sijoittuen 15. EM-kilpailussa. Vuodelle 2015 Emil siirtyi Team Manninen Bros. Hondan joukkoihin  ja nappasi heti ensi yrittämällä Euroopan mestaruuden EMX150 luokassa.

• Ikä: 14
• Perhe: Äiti, isä ja sisko
• Kotikaupunki: Sipoo
• Kielitaito: Suomi, Ruotsi & Englanti
• Harrastukset: polkypyöräily, BMX
• Kilpakalusto: Honda CRF150R, Honda CRF250R
• Tavoitteet: päästä motocrossammattilaiseksi

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.