Bild
Seuraava artikkeli
Emil Weckman.

Weckman historialliseen tuplavoittoon Karkkilan SM-crosseissa

Xbike

Hallitseva EMX150-luokan Euroopan mestari Emil Weckman on tällä kaudella hallinnut suvereenisti motocrossin MXC/A SM-sarjaa ja jatkoi voittoputkeaan sunnuntaina ajetussa Karkkilan osakilpailussa.

Weckman oli tuttuun tapaan nopein sekä aika-ajossa, että molemmissa kisaerissä. Vasta 14-vuotias Weckman ajoi voittoon myös lauantaina ajetussa 14-18 -vuotiaiden kuljettajien MXJ Suomen cupissa ja teki näin suomalaista motocross historiaa voittamalla molemmat junioreiden mestaruusluokat samana viikonloppuna.

Karkkilan perinteinen savirata oli loppuviikon sateiden vuoksi vielä varsin liukkaassa kunnossa lauantaina, mutta kuivui erinomaiseen kuntoon sunnuntain SM-eriin.

- Lauantain MXJ aika-ajoissa rata oli todella haastava, varsinkin kun olen vielä hieman liian pienikokoinen isomman 250-kuutioisen pyörän selkään joten mutaisissa olosuhteissa pitää olla tarkkana. Onneksi rata kuivui kisaeriin ja kun pääsin heti molemmissa erissä kärkeen oli ajaminen helpompaa. Harmittavasti ensimmäisessä erässä tuli pienet lipat ja jäin kakkoseksi, mutta toisessa erässä ajo kulki vielä paremmin ja vein voiton nimiini. Sunnuntaina pääsin taas pienemmän 150-kuutioisen Hondan selkään ja pystyin ajamaan täysin omaa ajoani erät alusta loppuun. Radalle tuli aika paljon samanlaisia syviä uria kuin EM-sarjassa ja uskokin, että sieltä saamani kokemus auttoi voittoon myös täällä. Nyt siirrytään kuitenkin harjoittelemaan hiekalle, sillä loput EM- ja SM-osakilpailut ajetaan hieman pehmeämmillä alustoilla, kertoo suomalaista Manninen Bros Honda tiimiä edustava Weckman.

Weckman johtaa nyt MXC/A SM-sarjaa 46 pisteellä ja hänellä on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo seuraavassa osakilpailussa Alavudella elokuun puolivälissä. Weckman johtaa myös EMX150 Euroopan mestaruussarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Seuraava EM-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Belgian MM-osakilpailun yhteydessä Lommelissa 30.-31. heinäkuuta.  


Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.