Bild
Seuraava artikkeli

Vesteriselle Pro Urheilu-tunnustus

Xbike

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on jakanut tänään Pro Urheilu-tunnustukset Helsingissä. Tunnustuksen saajien joukkoon lukeutui trialissa kolme maailmanmestaruutta vuosina 1976-78 saavuttanut Yrjö Vesterinen, 60.

Vesterisen lisäksi Pro Urheilu-tunnustukset tänä vuonna saivat saivat hiihtäjät Kalervo Pieksämäki ja Liisa Suihkonen, sekä voimistelija Hannu Rantakari.

- Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama tunnustuspalkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa. Pro Urheilu -tunnustuspalkintojen lähtökohtana on rahallinen palkinto urheilijoille, jotka ovat lajeissaan saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Arvioinnissa on erityisesti otettu huomioon menestys olympialaisissa tai paralympialaisissa sekä MM- ja EM-kisoissa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista, todetaan ministeriön tiedotteessa.

- Viisitoista vuotta sitten tehty esitys urheilijaeläkkeestä sai tänä vuonna tuulta siipien alle, kun myönsimme helmikuussa sosiaalistaloudellisin perustein 21 olympiavoittajalle taiteilijaeläkkeen mukaisen joko täyden tai osaeläkkeen suuruisen Pro Urheilu-tunnustuksen. Tulemme ensi vuonna tekemään palkitsemisen olympiavoittajien osalta vastaavalla tavalla, ministeri Arhinmäki sanoi puhuessaan Pro Urheilu-tunnustusten jakotilaisuudessa Helsingissä.

Tulevana lauantaina 61 vuotta täyttävä Vesterinen lukeutuu lajinsa legendoihin myös kirjaimellisesti. Kansainvälinen moottoriliitto FIM valitsi Vesterisen trialin legendaksi vuonna 2011.

Vesterisen kulta-ajat sijoittuivat siis 1970-luvulle, jolloin hän saavutti maailmanmestaruutensa. Vesterinen ajoi Suomen mestariksi 11 kertaa peräkkäin vuosina 1970-1980.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.