Bild
Seuraava artikkeli

Sähköpyörien suorituskyky hämmästytti Turussa

Xbike

Sähköpyörien näytösajo keräsi satojen innokkaiden ihmisten yleisön Turun Caravan Show -tapahtumaan. Pyörien suorituskyky aiheutti hämmästystä.

Turun Seudun Moottoriurheilijat (TSMU) järjesti ensimmäistä kertaa sähköenduropyörien ajonäytöksiä karavaanareiden tapahtumassa Turun Messukeskuksessa. Kolmen päivän aikana yhteensä 11:sta esitystä seurasi useita satoja katsojia. Suurin osa yleisöstä näkikin ensimmäistä kertaa offroad-moottoripyöräilyä, varsinkin sähkötoimisilla sellaisilla.

"Yleisö selkeästi nautti näkemästään ja aidosti ihasteli näytösajojen kuljettajien suorituksia ja pyörien suorituskykyä", TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo kuvaili tyytyväisenä.

TSMU Extreme Enduro -ajonäytöksissä ajoivat TSMU:n omat kuljettajat Jaakko Översti, Mikko Stenvall, Markus Michelsson ja Jiri Leino, jotka kaikki kilpailevat enduron SM-sarjassa. Översti on viime kauden SM-hopeamitalisti. Pyörinä käytössä oli KTM-merkin Freeride E -mallit.

20171601142419.png?itok=Eicy7w5L

Ajonäytösten ohessa lapsilla oli mahdollisuus kokeilla Oset-sähkömopoja rata-alueella. Vaikka messujen keski-ikä olikin korkeahko, kävi mopoja kokeilemassa mukava määrä perheenpienimpiä. Useampikin perhe halusi myös tietää tarkemmin lasten sähkömopoista ja offroad-harrastuksesta. Koeajosta kerätty tuotto ohjataan TSMU:n nuorisotoimintaan.

TSMU jatkaa offroad-lajien esilletuontia maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin seura järjestää trial-moottoripyörien ajonäytöstapahtuman raisiolaisen Kauppakeskus Myllyn sisätiloissa. Samassa yhteydessä moottoripyöränäyttely levittäytyy koko kauppakeskuksen sisäalueelle, ja lapsilla on mahdollisuus kokeilla sähkömopoilla ajamista.

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.