Bild
Seuraava artikkeli
Portugalin viikonloppu aiheutti Gautier Paulinille päänvaivaa. Kuva: Ice1Racing

Motocrossin MM- ja EM-kilpailut ajettiin Portugalissa

- Suomalaisilla epäonnea

Motocrossin MM-kauden viides osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Portugalissa haastavalla Crossdromo Internacional de Águedan radalla. Kimi Räikkösen omistamalla Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimillä oli Portugalissa epäonnea, kuin myös EM-pisteistä ajavalla suomalaisella Miro Sihvosella.

Kimi Räikkösen omistaman ja Antti Pyrhösen johtaman Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing -tiimin Gautier Paulin oli neljäs sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa. Ranskalaiskuljettaja ei kuitenkaan päässyt starttaamaan sunnuntain toiseen kilpailulähtöön. Räikkösen tiimin brittikuljettaja Max Anstie joutui jättämään Espanjan osakilpailussa sattuneen loukkaantumisen takia Portugalin kilpailuviikonlopun väliin. Paulin jatkaa kuitenkin MM-sarjan pisteissä viidentenä. Anstie on pisteissä sijalla 18.

Portugalissa on mukana myös EM-luokka EMX250, jossa ajoi sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Miro Sihvonen. Miehen loukkaantumisesta johtunut monen kuukauden ajotauko näkyi kauden avauksessa Espanjassa, missä toinen suomalaiskuljettaja Jere Haavisto joutui niin ikään loukkaantumisen vuoksi jättämään kautensa kesken. Sihvoselle ei jäänyt paljoa käteen Portugalistakaan, kun mies joutui keskeyttämään viikonlopun molemmat kilpailulähdöt.

– Eilen ensimmäisessä erässä kolaroin harmillisesti heti lähdössä ja jouduin starttaamaan viimeisenä. Nousin siitä 22. sijalle vain kahden sekunnin päähän pistesijasta, kertasi Sihvonen.

Sunnuntain kilpailulähtö jäi puolestaan Sihvoselta kesken, kun mies oli loukannut sen verta pahasti polvensa, ettei kyennyt jatkamaan kilpailua loppuun saakka.

Seuraava motocrossin MM- ja EM-osakilpailu ajetaan Orlyonokissa Venäjällä vappupäivänä 1. toukokuuta.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.