Bild
Seuraava artikkeli
Eero Remes.

Maailmanmestari Remes sittenkin Jämsän cross countryyn

Xbike

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes on sittenkin mukana kotimaisen cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. SM-kauden avauksen voittanut Remes lähtee mukaan kilpailuun MM-kiireiden keskellä jälki-ilmoittautuneena.

Remes voitti 24MX SM Cross Country -sarjan ensimmäisen osakilpailun Parolannummella huhtikuussa. Tuusulan Moottorikerhon edustaja lähtee myös Jämsään ennakkosuosikkina.

- Unohdin vain ilmoittautua kisaan, kun oli MM-sarjan kiireitä Espanjassa. Järjestäjät ottivat minut vielä mukaan, joten pääsen yrittämään voittoa, Remes kertoi hyväntuulisena.

- Kisaaminen on aina tehokasta treeniä MM-sarjaa varten. Tavoitteeni on ajaa SM-sarjan kaikki osakisat, joten olen myös Jämsän viivalla, vaikka kisa onkin kahden MM-viikonlopun välissä.

Remeksellä on enduron MM-sarjassa allaan pettymysten viikonloppu Espanjassa, kun hän oli viime lauantaina kauden heikoimmalla tuloksellaan kolmas ja sunnuntaina tuli keskeytys. Remeksen selvä etumatka MM-sarjassa kaventui merkittävästi, mutta hän johtaa edelleen E1-luokkaa. MM-kausi jatkuu viikko Jämsän jälkeen Italiassa, missä ajetaan toiseksi viimeinen viikonloppu.

- Teimme väärän rengasvalinnan lauantaille, koska oletimme vesisadetta. Ajonikaan ei ollut ihan uomissaan. Sunnuntaina oli oikea rengas, mutta kisa jäi lopussa kesken tekniikkavian takia.

- Ei siitä mitään paniikkia tule, vaikka MM-etumatka kaventui. Keskityn edelleen omaan suoritukseeni eikä muiden tuloksilla tai vauhdilla ole siihen vaikutusta. Vielä on pari viikonloppua, eli neljä osakisaa jäljellä.

Remeksen ilmoittautumisen myötä Jämsässä on SM-luokassa 25 ja kaikissa kymmenessä luokassa yhteensä 401 ajajaa.

Kilpaileminen käynnistyy Jämsän Sisu Auto CC SM -kilpailussa lauantaiaamuna kello 9:00, jolloin starttaavat naisten Suomen Cup sekä nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60) ja classic-pyörät. Kello 10:30 lähtee liikkeelle 50-vuotiaiden veteraanien (V50) Suomen Cup sekä U20- ja B-luokka. Kolmantena kello 13:15 on vuorossa SM-lähtö sekä 40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cup. Päivä päättyy harraste-luokan kilpailuun, joka käynnistyy kello 16:30.


Kilpailukeskus sijaitsee Jämsän Haaralankankaan motocrossrata-alueella, Mänttä-Vilppula-tien läheisyydessä. Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Teksti ja kuva: Marko Vihriä
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.