Eero Remes.

Maailmanmestari Remes sittenkin Jämsän cross countryyn

Xbike

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes on sittenkin mukana kotimaisen cross countryn SM-sarjan toisessa osakilpailussa Jämsässä lauantaina. SM-kauden avauksen voittanut Remes lähtee mukaan kilpailuun MM-kiireiden keskellä jälki-ilmoittautuneena.

Remes voitti 24MX SM Cross Country -sarjan ensimmäisen osakilpailun Parolannummella huhtikuussa. Tuusulan Moottorikerhon edustaja lähtee myös Jämsään ennakkosuosikkina.

- Unohdin vain ilmoittautua kisaan, kun oli MM-sarjan kiireitä Espanjassa. Järjestäjät ottivat minut vielä mukaan, joten pääsen yrittämään voittoa, Remes kertoi hyväntuulisena.

- Kisaaminen on aina tehokasta treeniä MM-sarjaa varten. Tavoitteeni on ajaa SM-sarjan kaikki osakisat, joten olen myös Jämsän viivalla, vaikka kisa onkin kahden MM-viikonlopun välissä.

Remeksellä on enduron MM-sarjassa allaan pettymysten viikonloppu Espanjassa, kun hän oli viime lauantaina kauden heikoimmalla tuloksellaan kolmas ja sunnuntaina tuli keskeytys. Remeksen selvä etumatka MM-sarjassa kaventui merkittävästi, mutta hän johtaa edelleen E1-luokkaa. MM-kausi jatkuu viikko Jämsän jälkeen Italiassa, missä ajetaan toiseksi viimeinen viikonloppu.

- Teimme väärän rengasvalinnan lauantaille, koska oletimme vesisadetta. Ajonikaan ei ollut ihan uomissaan. Sunnuntaina oli oikea rengas, mutta kisa jäi lopussa kesken tekniikkavian takia.

- Ei siitä mitään paniikkia tule, vaikka MM-etumatka kaventui. Keskityn edelleen omaan suoritukseeni eikä muiden tuloksilla tai vauhdilla ole siihen vaikutusta. Vielä on pari viikonloppua, eli neljä osakisaa jäljellä.

Remeksen ilmoittautumisen myötä Jämsässä on SM-luokassa 25 ja kaikissa kymmenessä luokassa yhteensä 401 ajajaa.

Kilpaileminen käynnistyy Jämsän Sisu Auto CC SM -kilpailussa lauantaiaamuna kello 9:00, jolloin starttaavat naisten Suomen Cup sekä nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60) ja classic-pyörät. Kello 10:30 lähtee liikkeelle 50-vuotiaiden veteraanien (V50) Suomen Cup sekä U20- ja B-luokka. Kolmantena kello 13:15 on vuorossa SM-lähtö sekä 40-vuotiaiden veteraanien (V40) Suomen Cup. Päivä päättyy harraste-luokan kilpailuun, joka käynnistyy kello 16:30.

Kilpailukeskus sijaitsee Jämsän Haaralankankaan motocrossrata-alueella, Mänttä-Vilppula-tien läheisyydessä. Kilpailun seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Teksti ja kuva: Marko Vihriä
 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: