Bild
Seuraava artikkeli

Kiviõlin Motofestivaali suurempi kuin koskaan

Xbike

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kiviõlin radalla ajetaan sivuvaunumotocrossin MM-osakilpailu sekä ATV:n EM-osakilpailu. Tapahtuma järjestetään ensi kertaa kolmipäiväisenä, ja omia luokkia on tarjolla myös yleisölle.

Kiviõlin Motofestivaalissa ajetaan suvuvaunumotocrossin maailmanmestaruuspisteistä. Lisäksi tapahtumassa ajetaan ATV:n EM-osakilpailu. Motofestivaalin johtajan Janek Maarin mukaan Kiviõliin odotetaan tänäkin vuonna tuhansia moottoriurheilun ystäviä Virosta ja naapurimaista.
 
Tänä vuonna ensi kertaa kolmipäiväisenä järjestettävä festivaali alkaa jo perjantaina 5. elokuuta mukaansatempaavalla show-kisalla, joka tarjoaa tekniikasta kiinnostuneille myös osallistumisen iloa.
 
Lauantaina Kiviõlissä järjestetään ensimmäistä kertaa myös enduro sprint -kisa, jossa ovat mukana kaikki Baltian ja Suomen nopeimmat endurokuljettajat. Motocrossiradalla ajetaan samaan aikaan sivuvaunujen ja ATV-luokan lämmittely- ja aika-ajot.
Sunnuntaina yhteensä yli kahtakymmentä eri maata edustavat sivuvaunuajajat kisaavat maailmanmestaruus- ja ATV-kuljettajat puolestaan euroopanmestaruuspisteistä. ATV-luokka tulee olemaan erittäin jännittävä, sillä kyseessä on sarjan viimeinen osakilpailu, joten jokainen piste on erittäin tärkeä.

Kaikkina kolmena päivänä yleisölle on tarjolla runsaasti ohjelmaa. Virolaiset artistit Karl-Erik Taukar Band ja Terminaator huolehtivat tunnelmasta perjantaina, ja A le Coq -rumpushow, Kolumbus Kris ja Koit Toome & The Band nähdään lauantaina. Myös lapsille on omat leikkipaikat sekä muuta ohjelmaa. Festivaalipaikka on ainutlaatuinen, sillä öljyliuskeen jalostamisen sivutuotteena saatavasta tuhkasta muodostuneiden kukkuloiden rinteillä pääsee kokeilemaan rinneautoilua, ja paikallisessa seikkailupuistossa uskaliaimmat voivat laskeutua kukkulan laelta huimaa vaijerirataa pitkin.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.