Bild
Seuraava artikkeli

Yamahan MotoGP-kausi romahtanut kuin korttitalo: "Mestaruustaistelu ei ole vielä ohi"

Racebike

Yamahan tehdastallin MotoGP-kausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Alkukaudesta kulki hienosti ja sekä Valentino Rossi että Maverick Vinales käväisivät MM-sarjan piikkipaikalla.

Kauden seitsemän ensimmäistä kilpailua toivat kolme voittoa, kolme kakkossijaa ja yhden kolmossijan, viimeiset kahdeksan kilpailua vain voiton, yhden kakkossijan ja kaksi kolmossijaa. Viime viikonloppuna Japanissa Rossi keskeytti ja Vinales oli yhdeksäs.

Viikonloppuna ajetaan kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailu Australian Phillip Islandilla.

”Tulimme tänne vaikean Japanin kilpailun jälkeen. Olen silti hyvällä tuulella, haluan tehdä yhdessä tiimin kanssa kaikkeni, että pystymme poistamaan Japanissa ilmenneet ongelmat”, Rossi sanoi Yamahan tiedotteessa.

”Phillip Island on rata, mistä pidän todella paljon. Kaatumiseni Japanissa on aiheuttanut pieniä kipuja, mutta ei mitään vakavaa. Toivotaan, että Australiassa päästäisiin ajamaan koko viikonloppu kuivalla kelillä.”

Vinalesia pidettiin kauden puolivälissä suurena mestarisuosikkina, mutta hän on jo jäänyt selkeästi Marc Marquezin ja Andrea Dovizioson muodostamasta lyhyestä mestaruusjunasta. Vinales on sarjan kolmantena 41 pistettä kärjestä. Vinalesin usko ei ole silti loppunut.

”Teimme kaikkemme Japanissa, mutta valitettavasti se ei ollut tarpeeksi. Nyt on aika keskittyä Australiaan ja ottaa vielä yksi tärkeä askel mestaruustaistelussa. Tämä on yksi ehdottomia suosikkiratojani. Helmikuun testeissä olin täällä nopein, mikä motivoi minua nytkin todella paljon. Mestaruustaistelu ei ole ohi ennen kuin kaikki pisteet on laskettu. Kaikki on yhä mahdollista”, Vinales uskoo.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.