Bild
Seuraava artikkeli

​Yamahan Jonas Folgerin mystinen sairaus selvisi

Racebike

Tech 3 Yamahan tiimi on kertonut, että sen kuljettajan Jonas Folgerin sairastelun syy on selvinnyt. Kyseessä on Gilbertin oireyhtymä, jonka aiheuttaa geenivirhe.

Aluksi totaalista väsymystä aiheuttanutta tilaa kuviteltiin mononukleoosiksi. 24-vuotias Folger joutui sivuun jo Japanin osakilpailusta. Hän joutui jättämään väliin myös Australian ja Malesian kilpailut, eikä ole mukana kauden päättävässä Valenciassakaan tulevana viikonloppuna.

Gilbertin oireyhtymä estää maksaa tuottamasta bilirubiinia ja aiheuttaa keltaisuutta. Tiimin mukaan Folger on kärsinyt jo vuosia samankaltaisista oireista.

“Tämä on suuri helpotus, että me tiedämme nyt, mikä minua vaivaa ja miten tulee toimia tulevaisuudessa. Viimeiset kuusi viikkoa ovat olleet erittäin raskaita, kun en ole tiennyt, miksi kroppani ei ole toiminut lainkaan normaalilla tavalla”, Folger sanoo Motorsport.comille.

”Minulla on ollut samoja oireita jo vuodesta 2011 asti, mutta olen aina päässyt niistä eroon tietämättä kuitenkaan, mistä on kyse. Olen todella kiitollinen, että löysimme nyt vastauksia näihin kysymyksiin. Tulen vielä takaisin vahvempana kuin koskaan, taistelemaan MotoGP:n kärkisijoista.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.