Bild
Seuraava artikkeli

Yamahan johtaja vastaa - kuka korvaa Valentino Rossin?

Racebike

Yamaha Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis puhui toimittajille Misanossa lauantaina Valentino Rossin tilanteesta sekä hänen mahdollisesta korvaamisestaan.

Rossin jalka murtui kahdesta kohtaa harjoituksissa trial-pyörällä, hän on ensiarvioiden mukaan sivussa radoilta ainakin 30-40 päivää eli vähintään kaksi MotoGP-viikonloppua. Yamaha ei kuitenkaan ota varakuljettajaa Rossin tilalle ainakaan Misanon GP:ssä tänä viikonloppuna.

Jos Rossi ei toivu seuraavaan osakilpailuun Aragoniaan kahden viikon päästä, on Yamahalla neljä vaihtoehtoa hänen korvaajakseen. Rossi on itse kertonut, että paluu silloin on erittäin epätodennäköistä.
Aika epätodennäköisiä vaihtoehtoja ovat tiimin japanilaiset testikuljettajat Katsuyuki Nakasuga  ja Kouta Nozane. Todennäköisimpiä vaihtoehtoja ovat Yamahan World Superbike -kuljettajat Alex Lowes ja Michael van der Mark.

Jarvisilta kysyttiin, aikooko Yamaha yrittää ajattaa Rossia jo Aragoniassa.

- Ei meillä ole siitä mitään suunnitelmaa. Hän ajaa siellä vain, jos on itse täysin vakuuttunut, että pystyy kilpailemaan, ei vain ajamaan. En usko hänen edes haluavan kilpailla siellä, jos mahdollisuuksia kärkitaisteluun ei ole. Lääkärien mukaan hän ei pysty ajamaan vielä siellä, mutta nämä huippu-urheilijat ovat täysin erityistapauksia, joten katsotaan, Jarvis sanoo Crash.netin mukaan.

Todennäköistä on, että Rossi ei kahden viikon päästä ole ajokunnossa. Silloin hänen loukkaantumisestaan ja leikkauksesta on kulunut vasta hiukan yli kolme viikkoa.

- Jos niin käy, nimeämme varakuljettajan Valentinolle. Ja minulla on jo aika hyvä idea, kuka se voisi olla. Mutta vielä nyt en halua kertoa sitä. Meillä on neljä kandidaattia. He ovat japanilaiset testikuljettajat Nakasuma ja Nozane sekä Superbike-kuljettajamme Alex ja Michael. Joku heistä se on, päätämme asiasta ensi viikolla.

- Nozanelle olisi ehkä hiukan liian iso pyyntö korvata Valentino, hänellä ei ole Aragonian radasta kokemusta. Emme halua heittää nuorukaista liian aikaisin leijonille. Eikä hänellä ole muutenkaan samanlaista vuosien kokemusta kuin Nakasugalla.  

- Nyt teidän on vain jaksettava odottaa, minkä ratkaisun teemme, Jarvis sanoi.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.