Bild
Seuraava artikkeli

Valentino Rossi paljastaa uransa kuusi kovinta kilpakumppania

Racebike

Hiljattain 40 vuotta täyttänyt Yamahan Valentino Rossi on ajanut yhdeksän mestaruutta eri luokissa ja nähnyt lajissa käytännössä kaiken.

Nyt hän paljastaa, keitä kilpakumppaneitaan vuosien varrella on arvostanut eniten.

”Ynnäilin tässä eräänä päivänä pahimpia kilpakumppaneitani vuosien varrelta, joita arvostan eniten, sain kasaan kuusi nimeä”, Rossi kertoo.

”He ovat Max Biaggi, Sete Gibernau, Loris Capirossi, Casey Stoner, Jorge Lorenzo ja Marc Marquez. Miettikääpä Niki Lauda-James Hunt-kaksintaisteluja. Siitä tuli myyttinen, vaikka vastustajia oli vain yksi. Minulla samanlaisia on ollut kuusi”, Rossi naurahtaa.

Rossin haaveena on edelleen se kymmenes mestaruus, mutta ikää tulee lisää koko ajan ja tuoreinkin kannu on kaudelta 2009. 
Kun kausi alkaa, Rossilla ja sirkuksen nuorimmalla, Fabio Quartarolla, on ikäeroa 20 vuotta. Rossi myöntääkin, ettei tunne enää itseään radalla samalla tavalla voittamattomaksi kuin joskus aikaisemmin.

”On ihan pakko olla realisti. 10-15 vuotta sitten tiesin lähes aina olevani nopein mies radalla, nyt sellainen tunne tulee hyvin harvoin. Uskon silti, että jos teemme kovasti töitä, olen hyvässä kunnossa ja säilytän fokukseni, voin edelleen olla koko porukan paras”, Rossi uskoo.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.