Bild
Seuraava artikkeli

Trial-E:stä tulossa ensimmäinen olympialaisten moottoriurheilulaji?

Racebike

Kansainvälisen moottoriliiton FIM:n delegaatio on tavannut vuoden 2024 Pariisin olympialaisten järjestelykomitean saadakseen Trial-E:n mukaan kisoihin.

Tokion vuoden 2020 kisoihin otettiin viisi uutta lajia, myös Pariisilla on mahdollisuus ottaa mukaan muutama uusi laji. Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kriteeristönä on nuori laji, joka sopii niin miehille kuin naisillekin. Lajin tulee olla sopiva ja näyttävä ja sitä pitää harrastaa kaikilla mantereilla. Lajit eivät saa vaatia uusia suorituspaikkoja.

Sähköisen trialin lisäksi myös moni muu laji haluaa mukaan olympialaisiin, joten FIM:n tehtävä ei ole helppo.

”Olemme vakuuttuneita, että pariisilaisetkin haluavat Trial-E:n historiallisena ensimmäisenä moottoriurheilulajina olympialaisiin. Tämä on nyt ensimmäinen askel FIM:n, KOK:n ja koko olympiaperheen yhteistä tulevaisuutta”, FIM:n presidentti Jorge Viegas sanoi luottavaisena.

Ensimmäinen lista potentiaalisista uusista olympialajeista tullaan julkistamaan pian. Lopullinen päätös tehdään Tokion olympialaisten jälkeen 2020.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.