Bild
Seuraava artikkeli

Thomas Lüthilla hankaluuksia sopeutua MotoGP:n ajotyyliin

Racebike

Marc VDS:n Hondalle Moto2:sta siirtynyt Thomas Lüthi myöntää, että sopeutuminen MotoGP-pyörään on ottanut pidemmän aikaa, mitä hän kuvitteli. Ongelmana on etenkin ajotyylin muuttaminen.

Sveitsiläinen on ajanut Moto2:ssa vuodesta 2010, sitä ennen hän oli 2007-2009 250-kuutioisissa. Kahdella viime kaudella hän on ollut Moto2:n MM-sarjassa kakkonen.

Lüthi joutui sairaslomalle lokakuussa, kun hänen nilkkansa murtui. Sepangin testeissä hän pääsi kuitenkin ensi kertaa kokeilemaan Hondan pyörää.

”Moto2-ajotyyli on edelleen jotenkin päällä minulla. Tuntuu siltä, että minulla kestää adaptoitua pidemmän aikaa uuteen ajotyyliin kuin kuvittelin. Tämä on kokonaan toinen maailma. Olin niin kauan Moto2:ssa, ettei siitä ajotyylistä ole helppo päästää irti”, Lüthi sanoo Motorsport.comilla.

”Minun on kuitenkin pakko pystyä muuttamaan tyyliäni ja teen valtavasti töitä sen eteen. Minun on keskityttävä siihen kierros kierrokselta ja mutka mutkalta.”

Uusi asia on myös Michelinin rengas, Moto2:ssa kun käytettiin Dunlopeja.

”Varsinkin eturengas on nyt täysin erilainen mihin olen tottunut Moto2:ssa, se aiheuttaa haasteita. Minun on vain saatava nyt lisää kierroksia, uskon pääseväni sinuiksi kaiken tämän kanssa pala palalta. Avain on uskoakseni mutkiin ajaminen, siinä minun on pystyttävä olemaan aggressiivisempi ja jarrutettava myöhemmin”, Lüthi pohti.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.