Bild
Seuraava artikkeli
Tepi Länsivuori (kuva näytösajosta vuonna 2005)

Tepi Länsivuorelle täysi urheilijaeläke

Racebike

Entinen kilpa-ajaja Teuvo ”Tepi” Länsivuori on saanut täyden urheilijaeläkkeen. Neljä muuta entistä urheilijaa saivat osa-aikaeläkkeen.

Länsivuori voitti GP-urallaan kolme MM-hopeaa ja kerran lopputuloksena oli pronssimitali. Kahdeksan kertaa Tepi voitti moottoripyörien Grand Prix –osakilpailun.

Valtion urheilijaeläke myönnetään urheilijalle tunnustukseksi joko Olympiakisoissa saadusta kultamitalista ja muusta merkittävästä kansainvälisestä urasta.

Urheilijaeläkkeet myönsi urheiluministeri Sampo Terho (sin). 72-vuotias Länsivuori sai vuonna 2010 Pro Urheilu –tunnustuksen kilpamoottoripyöräilyurastaan.

Täysi urheilijaeläke on 1 339,57 euroa kuukaudessa ja siitä maksetaan veroa. Osaeläkkeen, joka on puolet täydestä, saivat hiihtäjä Marjatta Kajosmaa, hiihtäjä Pauli Siitonen, painija Risto Björlin ja mäkihyppääjä Tuomo Ylipulli. Eläke maksetaan Veikkauksen tuotosta.

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.