Bild
Seuraava artikkeli
Santtu Tiainen juhli mestaruutta MX1:ssä.

Santtu Tiainen MX1:n Suomen mestaruuteen

Racebike

Siilinjärven Vesan Santtu Tiainen, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto ja Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio juhlivat motocrossissa luokkiensa Suomen mestaruuksia. Kauden päätös ajettiin Imatralla sunnuntaina.

Motonet SM-Motocross-sarjan kuninkuusluokan, MX1:n, mestaruuskamppailu eli voimakkaana aina kauden viimeiseen erään saakka. Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson saapui Imatralle pistekärjessä, mutta menetti paikkansa avauserässä Siilinjärven Vesan Santtu Tiaiselle.
 
Tiainen piti useiden eri offroad-lajien moninkertaisen Suomen mestarin Erikssonin takanaan kakkoserässäkin, joten hän pääsi juhlimaan uransa toista Suomen mestaruutta. Tiaisen tittelin arvoa korostaa se, että hän palasi keväällä kilpailuihin vakavan nilkkavamman ja sen aiheuttaman noin puolentoista vuoden kilpailutauon jälkeen.
 
- Mestaruus tuntuu käsittämättömän hyvältä. Loukkaantuminen oli todella vakava, ja uran päättyminenkään ei ollut täysin pois suljettua. Nilkkani leikattiin useaan kertaan ja se on ollut jo pitkään jäykistetty. Pelkkä kisoihin paluu oli mahtavaa, ja nyt sitten vielä nousu sarjan kärkeen viimeisessä kisassa, Tiainen nautiskeli.
 
- En olisi onnistunut tässä ilman perheeni ja yhteistyökumppaneideni tukea sekä luottoa. Iso kiitos heille.
 
Tiainen oli sunnuntain yhteistuloksissa kolmas ja Eriksson kuudes. Päivän kakkonen oli Viron Erki Kahro, joka ajoi kummassakin erässä toiseksi. Samalla hän nappasi Imatraan saapuneessa kuuden kuljettajan tiukassa nipussa SM-pronssia.
 
Turun Moottorikerhon Miro Lehto nousi SM-neloseksi ja Vantaan Moottorikerhon Karl-Robert Reinike viidenneksi. Kolmospaikalla Imatralle lähtenyt Rauman Seudun Moottorikerhon Joni Roos putosi kuudenneksi.
 

Päivän ykkönen oli kummatkin erät voittanut Harri Kullas, vaikka hän epäonnistui täysin avauslähdössä. Kullas nousi joukon takaa kärkeen erän puolivälin kohdilla. Toisessa erässä Kullas otti ykkössijan haltuunsa jo ensimmäisellä kierroksella.
 
Ammattilaiskuljettaja Kullas osallistui kauden aikana vain Karkkilan- ja Imatran-osakilpailuihin voittaen erät kummassakin. Turun Seudun Moottoriurheilijoiden edustaja oli loppupisteissä kymmenes.
 
Haaviston ensimmäinen
 
MX2-luokassa mestaruuden vei Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joka oli Imatran-osakilpailussa toinen. Hän voitti sunnuntaina vaikean avauserän jälkeen toisen erän. Haavisto oli kauden aikana ykkönen seitsemän kertaa kymmenestä. Kyseessä oli EM-sarjassa kilpailevan Haaviston uran ensimmäinen aikuisten Suomen mestaruus.
 
- Mestaruus maistuu, mutta oli myös kauden selkeä tavoitteeni. Matkalle mahtui paljon onnistumisia, kuten erävoitot. Lähdin voittamaan kaikkia eriä, mutta se ei olisi kestänyt yhtään epäonnea, Haavisto kertasi.
 
SM-hopeaa ajoi sunnuntaina kolmanneksi sijoittunut Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen.
 
- Avauserässä kävi harmillisesti, kun yritin ohittaa Matikaista ja osuimme yhteen siten, että kaaduimme molemmat. Ajoimme kumpikin maaliin, ja päivän päätteeksi Juuso tuli onnittelemaan minua mestaruudesta. Homma ei jäänyt kaivelemaan, Haavisto jatkoi.
 
Päivän voittanut Jämsän Seudun Moottorikerhon Roni Kytönen pokkasi uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin, pronssin.
 
JSMK:n Santeri Kinnunen oli kauden nelonen ja Rauman Seudun Moottorikerhon Waltteri Koskinen viides.
 
Rainion hallintaa
 
Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan Suomen mestaruus sai lopullisen sinettinsä Imatralla, kun Sampo Rainio jatkoi koko kauden jatkuneita varmoja otteitaan. Hyvinkään Moottorikerhon kuljettaja kirjasi kummankin erän voiton, mikä nosti hänen kauden ykköstilojen saldonsa kahdeksaan kymmenestä mahdollisesta. Kahdesti hän oli erissä kolmas.
 
- Olen todella iloinen ja onnellinen. Tavoite tuli täyteen, ja kauden kisat sujuivat pääasiassa erinomaisesti. Tänäänkin oli mahtava päivä. Rata oli kiva ja nautin ajamisesta. Iso kiitos mestaruudesta kuuluu yhteistyötahoilleni, Rainio muisti.
 
Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen oli sunnuntain kakkonen, mikä varmisti hänelle SM-pronssin. Jalasjärven Moottorikerho / UA:n Arttu Sihvonen ajoi Imatralla kolmanneksi. SM-hopeaa vei Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi, joka oli sunnuntaina viides.
 
Polar Cross Moottorikerhon Miika Lammi oli sarjan neljäs ja Karkkilan Moottorikerhon Niko Ahokas viides.
 
MXC/A-luokan starteissa kunnostautuivat tänä vuonna yhtä vahvasti Rainio ja Kangasniemi, jotka kumpikin veivät niitä nimiinsä viisi kappaletta. Näin ollen molemmat nuorukaiset saavat SM-sarjan yhteistyökumppani Arailta ensi kaudeksi kypäräsopimuksen.
 
Näppi peittosi seuratoveri Niemisen
 
Alle 18-vuotiaiden Suomen Cup päättyi jo lauantaina Imatralla. MXJ-luokan mestaruutta pääsi juhlimaan Joonas Näppi, vaikka hänellä oli erityisen haastava ensimmäinen erä Imatralla. Kouvolan MC:n kuljettaja laittoi taistelun tiukaksi kaatumalla. Hän kuitenkin nousi kakkospaikalle saakka. Ainoa vastus mestaruustaistossa, seuratoveri Mauno Nieminen voitti.
 
Näppi vei toisen erän Niemisen ollessa kakkonen. Näin Näppi juhli uransa ensimmäistä MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruutta. Nieminen otti hopeaa ja Imatralla kolmanneksi sijoittunut Karkkilan Moottorikerhon Rasmus Kumaja pronssia.
 
Tulokset
 
MX1 SM-loppupisteet

1. Santtu Tiainen, SiiVe, Yamaha, 185 pistettä
2. Toni Eriksson, HMK, KTM, 180p.
3. Erki Kahro, EST, Honda, 153p.
4. Miro Lehto, TMK, Honda, 142p.
5. Karl-Robert Reinike, VMK, Honda, 133p.
 
MX2 SM-loppupisteet
1. Jere Haavisto, TamMC, KTM, 217p.
2. Juuso Matikainen, OriMK, Husqvarna, 197p.
3. Roni Kytönen, JSMK, Husqvarna, 179p.
4. Santeri Kinnunen, JSMK, Suzuki, 157p.
5. Waltteri Koskinen, RasMK, Honda, 137p.
 
MXC/A SM-loppupisteet
1. Sampo Rainio, HyMK, KTM, 240p.
2. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 201p.
3. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 180p.
4. Miika Lammi, PCMK, KTM, 163p.
5. Niko Ahokas, KarkMK, KTM, 154p.
 
MXJ Suomen Cup -loppupisteet
1. Joonas Näppi, KMC, Honda, 328p.
2. Mauno Nieminen, KMC, Husqvarna, 322p.
3. Rasmus Kumaja, KarkMK, Kawasaki, 210p.
 
MXV35 Suomen Cup -loppupisteet
1. Alexander Wiik, SiMK, KTM, 261p.
2. Niko Kalatie, KarkMK, KTM, 250p.
3. Jarno Mattila, TSMU, KTM, 247p.
 
MXV45 Suomen Cup -loppupisteet
1. Miska Aaltonen, TMK, Honda, 300p.
2. Jari Nurminen, HeMK, 203p.
3. Jouni Suikki, SiMK, Yamaha, 186p.
 
MXV55 Suomen Cup -loppupisteet
1. Kari Rantanen, TamMC, Honda, 293p.
2. Antti Paasonen, MMK, Yamaha, 256p.
3. Jari Lehto, TMK, Honda, 229p.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.