Bild
Seuraava artikkeli
Valentino Rossi (Yamaha Racing)

Rossi villiinnytti kotiyleisön ajaessaan paalupaikalle Mugellossa

Racebike

Veteraani Valentino Rossi (Yamaha) voitti tiukan taistelun MotoGP-luokan paalupaikasta Italian Mugellossa ajaen uuden rataennätyksen. Aika-ajon toinen oli Ducati-kuljettaja Jorge Lorenzo, joka jäi entiselle tiimikaverilleen 35 tuhannesosasekuntia. Rossin tallikaveri Maverick Vinales oli kolmas, ja hän jäi kärjestä vajaan kymmenyksen.

”Tohtori” Rossilla on nyt MotoGP-sarjassa jo 65 paalupaikkaa, joista MotoGP-luokassa massiiviset 55. Edellisen kerran Valentino oli paalupaikalla vuonna 2016.

Sunnuntain Italian Grand Prix –kisan toisen lähtörivin muodostavat Suzukin Andrea Iannone, Pramac Ducati –tallin Danilo Petrucci ja Marc Marquez (Honda).

Kolmannessa lähtörivissä ovat Italian Andrea Dovizioso (Ducati), Hondan Cal Crutchlow ja Johann Zarco (Yamaha).

Sijoilta 10-12 starttaavat Suzukin Alex Rins, Jack Miller (Ducati ) ja Franco Morbidelli. Morbidelli jäi Rossille vajaat kahdeksan kymmenystä.


Vinales joutui raivaamaan tiensä ratkaisevaan aika-ajo 2:een aika-ajo 1:n kautta. Lauantai-aamupäivän kolmannen vapaan harjoituksen kymmenen nopeinta pääsee aina suoraan ratkaisevaan aika-ajo 2:een ja aika-ajo 1:n kaksi nopeinta pääsevät toiseen aika-ajoon. Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa joutuu starttaamaan sunnuntain kisaan vasta lähtöruudusta 22.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.