Bild
Seuraava artikkeli
Romano Fenati (Qatarissa vuonna 2017) (Kuva: motogp.com)

Romano Fenatilla uskomattoman törkeä ja vaarallinen tempaus – rangaistuksena sivuun kahdesta seuraavasta osakilpailusta

Racebike

San Marinon GP:ssä Moto2-luokassa nähtiin uskomaton temppu, kun tunnettu kuumakalle italialainen Romano Fenati hikeentyi 200 kilometrin nopeudessa tarttuessaan kilpakumppanin Stefano Manzin jarrukahvaan. Myös Niklas Ajo on ollut Fenatin hikeentymisen kohteena.

MotoGP:n johto on antanut rangaistukseksi Fenatille kiellon osallistua kahteen seuraavaan osakilpailuun.  

Onneksi Fenatin jarrutus ei onnistunut, mutta hänet otettiin pois mustalla lipulla. MotoGP-sarjan turvallisuusorganisaatio toimi ripeästi rangaistuksen antamisessa. Kuitenkin kysymys on edelleen se, onko Fenatin paikka MotoGP-sarjassa.

Aiemmin Fenatilla ja Manzilla oli Misanossa tiukka tilanne Manzin ohitusyrityksessä kamppaillessaan sijasta 12. Molemmat kuljettajat ajautuivat ajolinjoiltaan ja tippuivat pistesijoilta.

Niklas Ajo joutui vuonna 2015 Argentiinassa Fenatin törkeyden kohteeksi hänen potkaistuaan Niklasta lämmittelyajossa. Lisäksi Fenati meni sammuttamaan Ajon pyörän harjoituksen edellä.

Fenatilla oli sillä kaudella myös muita oikkuja ja Valentino Rossin omistaja VR46-talli antoi Fenatille lähtöpassit. Tiimi kertoi syyksi potkuihin tallin sääntöjen rikkomisen.

Fenali on lahjakas kuljettaja, mutta luonne ei sovi ratamoottoripyöräilyyn. Hänellä on kymmenen osakilpailuvoittoa Moto3-luokassa, jossa viime kaudella hän oli loppupisteissä toinen.

Fenatilla on sopimus MV Agustaa käyttävän Forward Racing –tallin kanssa ensi kaudelle.

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.