Bild
Seuraava artikkeli
North West 200 on ollut vuosikymmeniä suurin yleisötapahtuma Pohjois-Irlannissa. (Kuva vuodelta 2016)

Pohjois-Irlannin suosituin urheilutapahtuma NW200 alkoi vaihtelevissa sääolosuhteissa

Racebike

North West 200 katuratakilpailu ajetaan kolmion muotoisella katuradalla. Reilusti yli 100 000 katsojaa keräävän vauhtiviikon ratatapahtumat alkoivat tiistaina neljän luokan harjoitusajoilla. NW200 Race Week Festival alkoi viime lauantaina 12. 5. ja päättyy ensi lauantaina 19. toukokuuta.

Pohjois-Irlannissa katuratakilpailut ovat erittäin suosittuja, ja tänäkin vuonna huhtikuun ja lokakuun välillä siellä pidetään viitisentoista RR-kilpailua.

NW200 –kilpailun rata on 14,4 kilometriä pitkä, ja se kiertää Portsewartin, Colerainen ja Portrushin kaupunkien kautta. Kuivalla radalla keskinopeudet ovat kovimmillaan noin 190 kilometriä tunnissa. Pitkillä suorilla Superbike-pyörillä ajetaan jopa 335 kilometrin tuntinopeudella.

Michael Dunlop ajoi kovinta vauhtia Superbike-luokassa Tyco BMW:ään. Dunlop oli aika-listan kärjessä myös Supersport-luokassa, nyt pyöränä oli Honda. Molempien luokkien harjoitukset ajettiin kuivalla radalla.

Superstock-luokan aika-ajon aikana rata oli märkä. Se ei estänyt Alastair Seeleyn (Tyco BMW) vauhtia ja hän oli nopein. Seeleyllä on peräti 21 NW200-voittoa. Supertwin-luokka kiersi tiistaina kostealla radalla. Kiinnityksen paalupaikkaan otti Derek McGee Kawasakillaan.

Tämän vuotisessa NW200-kilpailussa, jossa ensimmäiset kisaerät ajetaan torstaina ja pääkisat ovat lauantaina 19. toukokuuta.

Osanottajia on yli sata kuljettajaa, ja jonkin verran on ajajia Keski-Euroopasta. Yksi heistä on IRRC-sarjaa ajava Nadieh Schoots Alankomaista. Hän oli tiistaina aika-ajossa sijalla 18.

Useimmat kilpailijat osallistuvat vähintään kahteen luokkaan, kuten Superbikeen ja Superstockiin.

North West 200 –kilpailulla on pitkät perinteet. Sitä on ajettu vuodesta 1929 alkaen. Toisen maailmansodan takia kisoja ei pidetty vuosina 1940-1946.

Kahdesti muina vuosina kisat jouduttiin perumaan: vuonna 1972 Pohjois-Irlannin levottomuuksien takia ja vuonna 2001 Britannian suu- ja sorkkatautiepidemia esti kisojen pitämisen.

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.