Bild
Seuraava artikkeli

Päivärinta/Kainulainen kaksikko avasi MM-sarjan ajamalla toiseksi

Racebike

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen hallitseva maailmanmestaripari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen käynnisti tittelin puolustamisen kaasuttelemalla toiseksi Le Mansin perinteikkäällä Bugatti-radalla ajetussa Superside-sarjan avauksessa pääsiäislauantaina.

Hopeatila oli kaksikolle odotettu tulos, sillä kisan voittajakaksikko, brittiläinen veljespari Tom ja Ben Birchall oli jo etukäteen arvioiden voittamaton yhdistelmä. Birchallin LCR-Yamaha pakeni muilta reilun sekunnin verran joka kierroksella. Brittiveljesten ja Päivärinta/Kainulainen kaksikon ero venyi 15. kierroksen jälkeen keskeytetyssä kilpailussa 23,478 sekuntiin. Kolmanneksi ajanut Bennie Streuer/Kevin Rousseau jäi Päivärinnan pyöräkunnalle 0.481 sekuntia. Kisan nelonen itävaltalaiskaksikko Michael Grabmuller/Sophia Kirchhofer jäi voittajalle jo toista minuuttia.

Helpolla ei kakkospalkinto suomalaisparille tullut, sillä sipoolaispariskunta kävi koko 15 kierroksisen kilpailun tiukkaa vääntöä 2015-vuoden mestarin Bennie Streuerin kanssa.
Streuer, kyydissään ranskalainen Kevin Rousseau oli radan ensimmäisissä mutkissa suomalaisia nopeampi, mutta radan loppuosalla Päivärinnan ohjaama LCR-Honda jätti hollantilaista. Radan alkumutkat oli ongelmallisia purkkiorjalle.

”Siinä Dunlop-katsomon mutkassa on niin isot keskipakovoimat, että minulla oli vaikeuksia vaihtaa paikkaa. Siinä Streuer pääsi aina kantaan kiinni”, summasi Kainulainen.

Päivärinta tunnusti joutuneensa kilpailun aikana jopa peittelemään pitääkseen hollantilaisranskalaisen kaksikon aisoissa.

”Pari kertaa Streuer meni ohikin, mutta onnistuttiin kummallakin kertaa kuittaamaan jo seuraavassa mutkassa”, selvitti Pekka Päivärinta kilpailun jälkeen.

”Se mentiin, mihin tällä hetkellä tällä ajopelillä pystytään. Kierrosluku oli koko ajan punaisella. Kulkuja on saatava lisää, mikäli mielitään haastaa Birchallit. Meille on luvattu apuja moottorin säätämiseen ja nyt on aika nuo lupaukset lunastaa. Muuten ei ollut mitään ongelmia”, summasi sipoolainen, jonka paras kilpailukierros kulki sekunnin verran kovempaa kuin paras noteeraus perjantain aika-ajoissa.

Superside-sarjan viisi osakilpailuviikonloppua käsittävä sarja jatkuu toukokuun puolivälin jälkeen Saksan Oscherslebenissä ajettavilla kahdella kilpailulla.

Ratamoottoripyöräily sivuvaunut MM-sarja 1/5 osakilpailu Le Mans, Ranska tulokset:
1.Ben Birchall/Tom Birchall, Iso Britannia, LCR-Yamaha 15 kierrosta 26:25.803, 2. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-Honda +23.487, 3. Bennie Streuer/Kevin Rousseau, Hollanti/Ranska, LCR-Honda +23.959, 4. Michael Grabmuller/Sophia Kirchhofer, Itävalta, LCR Yamaha +1:12.176, 5. Scott Lawrie/Ben Hughes, Iso-Britannia, LCR-Suzuki +1:22.878.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.