Bild
Seuraava artikkeli
Niki Tuuli podiumilla Ranskassa 2017. (Kuva: Philippe Damiens)

Niki Tuuli MM-supersportista: "Kärkisijoista lähden taistelemaan"

Racebike

22-vuotias imatralainen Niki Tuuli elää jännittäviä aikoja; Supersportin MM-sarja alkaa viikonloppuna Australian Phillip Islandilla.

Viime kaudella Tuuli ajoi yhden voiton ja kaksi palkintopallisijaa Kallio Racingin väreissä Yamahalla, hän oli MM-sarjassa hienosti 7:s. Nyt tiimiksi vaihtui brittiläinen PTR Honda.

Tuuli kertoo Uutisvuoksi-lehdelle, miksi teki vaihdoksen Hondalle.

”Halusin, että ajamisessa pysyisi rentous, saisin uudet lähtökohdat ja pääsisin aloittamaan tavallaan alusta. Ainakin ensimmäisten testien perusteella totesin sen olevan hyvä pyörä, kun sitä oppii ajamaan. Espanjan Jerezissä ajetuissa testeissä vauhtini oli parempaa kuin ikinä, mitä olen siellä ajanut.”

”Tasainen kausi on oikeastaan päätavoite. Ja luokan kärkisijoista yritän tietenkin taistella”, Tuuli sanoo.

Nuori mies on myös reivannut harjoitteluaan uuteen uskoon.

”Treenasin kyllä viime vuonnakin, mutta nyt siihen on panostettu vielä enemmän siltä kantilta, missä vaiheessa tehdään mitäkin. Harjoittelua on jaksotettu niin, että olisin kisoissa aina kaikkein vetreimmässä kunnossa”, Tuuli sanoo.


Yamahat dominoivat viimeisiä testejä Australiassa viikonloppuna, ne veivät neljä ensimmäistä sijaa. Tuuli oli paras Honda-kuski, mutta vasta 11:s.

Voit lukea Uutisvuoksen alkuperäisen jutun tästä linkistä.

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.