Bild
Seuraava artikkeli
Johan Stigefelt starttiruudukossa 500-kuutioisten luokassa Britannian Donington Parkin radalla vuonna 2001.

Niki Tuulen tallipäällikkö Stigefelt oli kova kilpakumppani John Tuulen kanssa

Racebike

Äskettäin julkistettiin kova uutinen Niki Tuulen siirtymisestä malesialaiseen SIC Racing Team –tallin riveihin GP-sarjan Moto2-luokkaan. Nikin tallipäällikkö ruotsalainen Johan Stigefelt on entinen kilpa-ajaja ja kokenut tallipäällikkö. 1980-luvun lopulla Stigefelt kisasi kovasti myös Suomessa Nikin isän John Tuulen kanssa.

42-vuotias Stigefelt ajoi kuusi täyttä vuotta Grand Prix –sarjassa vuosina 1998-2004. Luokkina olivat 250 ja 500 –kuutioiset. Vuonna 2000 Johan sijoittui 250 –kuutioisissa Hondallaan loppupisteissä sijalle 17.

GP-vuosien jälkeen Stigefelt ajoi kaksi kautta Supersportin MM-sarjaa vuosina 2005 ja 2006. Jälkimmäisenä kautena hän sijoittui kauden lopulla kahdeksanneksi. Stigefelt pyöritti myös omaa tallia Supersport ja Superbike- luokkien MM-sarjassa.

Supersportissa Stigefeltin tiimin yhtenä ajajana oli Tatu Lauslehto vuonna 2006.  Omat tiiminsä Stigefelt lopetti kauden 2009 lopulla.

Vuonna 1976 Anderstorpissa syntynyt Stigefelt kilpaili myös Suomessa. Vuonna 1998 hänellä oli kova kamppailu muun muassa Motoparkissa Nikin isän John Tuulen kanssa 250-kuutioisissa. Silloin ruutulipulla oli niukasti ensimmäisenä Stigefelt.

Aktiivikoinaan Stigefelt oli hyvin läheinen ystävä maailmanmestari Kenny Roberts Seniorin kanssa.
MotoGP-sarjassa Stigefelt on ollut tallipäällikkönä loppuvuodesta 2011. Alkuun Moto3-luokassa ja sen jälkeen Moto2-luokassa.

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.