Bild
Seuraava artikkeli
Lombok, Indonesia (Kuva: motogp.com)

Nähdäänkö Indonesiassa lähivuosina ensimmäinen MotoGP-kilpailu osittaisella katuradalla?

Racebike

Indonesia on moottoripyöräkaupan valtava alue, ja sinne GP-sarjan organisaattori Dorna haluaa lähivuosina oman MotoGP-sarjan osakilpailun.

Indonesian Sentulin rata oli GP-sarjan näyttämönä vuosina 1996 ja 1997. Kuitenkaan GP-kisoilla ei siellä ollut jatkuvuutta. Jos MotoGP-osakilpailu järjestettäisiin Sentulissa, rata-alueelle pitää tehdä mittavat muutokset.

Nyt Dorna on tutkaillut uutta paikkaa Lombokin saarelle Balissa yhdessä Indonesian turistiorganisaatio ITDC:n (Indonesia Tourism Development Corporation) kanssa. Alueen koko on 1 175 hehtaaria.

Dornan pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ja urheilujohtaja Carlos Ezpeleta vierailivat Lombokissa Australian ja Malesian osakilpailujen välillä.

Lombokin Mandalikassa on käynnissä mittava rakennusprojekti turismia varten.

Dornan välittämässä Indonesian turismiorganisaation tiedotteessa todetaan, että Dorna vierailullaan Balille tutki tätä Mandalikan aluetta mahdollisen MotoGP-osakilpailun paikkana. Alueella on turismin palveluita, joihin MotoGP-kilpailu kytkettäisiin.

Jos tämä hanke toteutuu, silloin ratkaisuna olisi se, että rata olisi osittain katurata. Toteutuminen olisi aikaisintaan vuonna 2021. Alueella jo nyt olevia rakennuksia käytettäisiin GP-osakilpailun tarpeisiin.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.