Bild
Seuraava artikkeli
MotoE-kilpailukalenterin julkistus oli Italian Misanossa. Pohjola on hyvin edustettuna uudessa luokassa: Toisena oikealta on tallipäällikkö Aki Ajo ja neljäs oikealta Johann Stigefelt. (Kuva: motogp.com)

MotoE -sähköpyörien kilpailukalenteri kaudelle 2019 on julkaistu

Racebike

Ensi vuonna MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavassa uudessa sähköpyörien World Cup –sarjan MotoE-tukiluokassa on vahvistettu viisi osakilpailua Euroopassa.

Ensimmäinen kilpailu on Espanjan Jerezissä toukokuun alussa. Toukokuussa on myös sarjan toinen kilpailu Ranskan Le Mansissa.

Heinäkuussa MotoE-kilpurit kamppailevat voitosta Saksan Sachsenringillä, jonka jälkeen näyttämönä on Red Bull Ring Itävallan Spielbergissä. Sarja päättyy syyskuussa Italian Misanossa.

Dornan suunnitelman mukaan MotoE-kilpailut pidetään sunnuntaisin aamupäivällä MotoGP-luokan lämmittelyajon jälkeen. Kilpailun kesto tulee olemaan 7-10 kierrosta radan pituudesta riippuen.

Sarjaan on hyväksytty 18 pyörää, joita ajattavat MotoGP-luokan viisi satelliittitallia ja Aprilian tehdastallia hoitava Gresini. Heillä on jokaisella kaksi ajopaikkaa. Lisäksi kuusi pyörää on Moto2-tiimeillä, joihin kuuluu myös Ajo Motorsport.

Kuljettajia ei ole vielä julkistettu, mutta MotoE:hen on vahvasti ehdolla Aprilian tuleva testikuljettaja Bradley Smith.

MotoE-luokan testit aloitetaan Jerezissä 23.-25. marraskuuta. Samalla radalla jatketaan ensi vuonna 13.-15. maaliskuuta ja kolmas testirupeama on 23.-25. huhtikuuta.

MotoE kilpailukalenteri 2019
5. toukokuuta                     Jerez
19. toukokuuta                   Le Mans
7. heinäkuuta                     Sachsenring
11. elokuuta                       Spielberg
15. syyskuuta                     Misano

 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.