Bild
Seuraava artikkeli
Kuva: Suzuki

Motocrossmestari Eric Geboers kuoli traagisesti

Racebike

Motocrossin viisinkertainen maailmanmestari Eric Geboers on menehtynyt vain 55 vuoden iässä. Belgialainen hukkui yritettyään pelastaa veden varaan joutunutta koiraa.

Silminnäkijän mukaan Geboers meni veteen eilen illalla noin kello 22, eikä noussut enää pinnalle. Häntä etsittiin läpi yön tuloksetta. Ruumis löytyi myöhemmin tänään.

Geboers voitti urallaan ensimmäisen mestaruuden 125-kuutioisissa vuonna 1982 ja toinen tuli heti perään. 1987 tuli mestaruus 250-kuutioisissa ja 500-kuutioisissa 1988 ja 1990. Hän oli historian ensimmäinen kuljettaja, joka voitti mestaruudet kaikissa eri luokissa. MM-osakilpailuvoittoja hän otti yhteensä 38. Kymmenvuotisen crossiuransa aikana hän ei jäänyt kertaakaan ilman MM-mitalia, mestaruuksien lisäksi tuli yksi MM-hopea ja neljä pronssia.

Motocross-uransa jälkeen Geboers ajoi vielä endurance-kilpailuja autolla. Hän oli FIA GT Championshipissa mukana vuosina 2001 ja 2002. Molempiin kausiin kuului myös Span 24 tunnin ajo.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.