Bild
Seuraava artikkeli

Moto3-mestari haluaa jo MotoGP:hen: "En tuhlaa aikaani Moto2:ssa"

Racebike

Moto3:n hallitseva maailmanmestari Joan Mir haluaa päästä MotoGP:hen jo vuonna 2019, eikä tuhlata aikaansa jahtaamassa Moto2-mestaruutta.

Mir ajaa rookie-kautensa Moto2:ssa Marc VDS:n tiimissä. 20-vuotias espanjalainen on ajanut hankalan testikauden. Hän missasi toiset Jerezin testit loukattuaan olkapäänsä motocross-pyörällä harjoitellessaan. Hänen pitäisi kuitenkin olla ajokuntoinen kauden avauksessa Qatarin Losailissa ensi viikonloppuna.

Huhuissa Miriä on jo viety MotoGP:hen kaudella 2019, joko Hondan tehdastiimiin Dani Pedrosan paikalle tai Andrea Iannonen tilalle Suzukille. Vielä viime vuonna Mir kertoi tavoitteekseen Moto2-mestaruuden, mutta mieli on nyt muuttunut.

”Ykkösprioriteettini on nousta MotoGP-luokkaan. Jos vaihtoehdot ovat voittaa Moto2 mestaruus tai nousta MotoGP:hen, totta kai valitsen jälkimmäisen”, Mir sanoo.

”Tärkeintä on, että jatkan kehittymistä kuljettajana. Kehitys on ollut hyvää. Avauskausi Moto3:ssa toi keskinkertaisia tuloksia, toisella voitin mestaruuden ja nyt olen Moto2:ssa erittäin hyvässä tiimissä.”

Mirin mukaan MotoGP on se sarja, missä oppii kaiken. Ja juuri siksi hän haluaa sinne heti kuin mahdollista.


”Moto2 on aika monimutkainen, kaikessa on niin paljon tasapäisyyttä. Esimerkiksi elektroniikasta täällä ei ole mahdollista oppia lainkaan yhtä paljon kuin MotoGP:ssä.

Mir on varma, että hänelle löytyy MotoGP-paikka.

“Minulla ei ole mitään sopimusta kenenkään kanssa, mutta tiedän, että jos teen kaiken oikein, nousen MotoGP:hen. Minun on valmistauduttava erityisen hyvin sitä varten. Kun olen valmis, tiimit pyytävät minut sinne, ei toisin päin”, Mir sanoo.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.