Bild
Seuraava artikkeli
Kuva: Nita Korhonen

Mika Kallio latautuu uuteen kauteen Lapissa: ”Edessä on tärkeät testit”

Racebike

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio on ladannut viime ajat akkujaan Levillä. Kuun lopussa hän matkaa Malesiaan, josta alkaa tiukka testirupeama ennen MotoGP-kauden alkua.

Uuteen MotoGP-kauteen valmistuva Mika Kallio on viettänyt viime ajat kuntoillen ja keräten voimiaan Suomen Lapissa. Levillä vietetty aika on pitänyt sisällään muun muassa murtomaahiihtoa, laskettelua, moottorikelkkailua sekä jääkartingia.

”Pari kuukautta on ajamisesta nyt taukoa ja tammikuun lopussa lähdetään Malesiaan, josta alkaa perinteisesti ensimmäiset testit”, Kallio toteaa.

Mies osallistuu Malesiassa Sepangin radalla ensin KTM:n omiin testeihin ennen MotoGP-sarjan virallisia testejä.

”Yritän ensin saada meidän omissa testeissä vähän hahmotettua, miltä uusi pyörä vaikuttaa viime vuotiseen verrattuna. Meillä on aika monta vaihtoehtoa, millä lähdetään ensimmäisiin virallisiin testeihin, joten siinä mielessä ne kaksi päivää on tärkeitä.”

Itävaltalaistallin kauden 2018 MotoGP-pyörä tulee olemaan käytännössä täysin uusi.

”Runko on muuttunut aika paljon, jousituselementit ovat muuttuneet ja moottori on täysin uusi”, Kallio listaa.


Kallio osallistuu näillä näkymin viiteen MotoGP-osakilpailuun kauden 2018 aikana. Suomalainen asettuu viivalle Espanjan Jerezin ja Barcelonan, Saksan Sachsenringin, Itävallan Red Bull Ringin ja Espanjan Aragonin osakilpailuissa.

”Vaihtoehtona on vielä kuudes kilpailu, mikä on maksimimäärä villillä kortilla. Mahdollisesti se olisi kauden päättävä Valencian osakilpailu, mutta sen aika näyttää. Riippuu vähän siitä, mitä saadaan kauden aikana aikaiseksi ja nähdäänkö sitä tarpeelliseksi, että sinne vielä osallistutaan.”

Vaikkei Kallio lopulta saanut paikkaa KTM:n tehdaskuljettajana, tallin ollessa kiinni kahden nykyisen kuljettajansa Pol Espargaron ja Bradley Smithin sopimuksissa, tulee miehen vuodesta varsin kiireinen.

”Kilpailujen lisäksi on paljon testejä. Testikalenteri on yhtä tiukka kuin viime vuonna, eli kyllä saadaan taas ajaa ja reissata.”

MotoGP-kausi starttaa Qatarista 18. maaliskuuta.

(Teksti: Moottoriurheilu.tv)
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.