Bild
Seuraava artikkeli

Michelinille iso merkkipaalu Jerezin MotoGP-kilpailussa: 400:s voitto

Racebike

Michelin aloitti vuonna 2016 MotoGP:n ainoana rengasvalmistajana, kun Bridgestone jäi sivuun. Jerezissä Michelinillä juhlittiin sen historian 400:ttä voittoa kuninkuusluokassa.

Ensimmäinen voitto tuli vuonna 1973 500-kuutioisissa. 1975 oli vuorossa ensimmäinen voitto slickseillä, kun Barry Sheene voitti Assenissa.

Michelinin 100:s voitto tuli Wayne Gardnerille Brasiliassa 1987, 200:s Mick Doohanille myös Brasiliassa 1996, 300:s Sete Gibernaulle Assenissa 2003.

Vuosina 1973-2008 Michelin voitti 73 % kilpailuista, tuolloin rengasvalmistajia oli vielä useita.

“Haluan onnitella koko tiimiämme ja kaikkia edeltäjiämme tämän uskomattoman hienon virstanpylvään saavuttamisesta. Tämä on upea saavutus. Olen todella ylpeä, että saan olla osana tällaista tapahtumaa”, sanoo Michelinin moottoriurheilujohtaja Piero Taramasso.

Taramasso on tyytyväinen paitsi menneisiin saavutuksiin myös siihen, miten Michelinin rengas toimi Jerezissä.

”Jerez on tyypillisesti rata, jossa kuumuus aiheuttaa paljon pidon häviämistä. Otimme nyt ison askeleen eteenpäin. Onnistuimme tuomaan sinne renkaan, jossa pito säilyi hyvin, vaikka oli kuuma ja radalla uusi pinnoite. Kilpailu oli hieno ja lähes kaikkia tuomiamme seoksia käytettiin kilpailussa.”
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.