Bild
Seuraava artikkeli
Dani Pedrosa on kilpaillut Hondalla MotoGP-luokassa jo kaudesta 2006 lähtien. Tänään vahvistettu jatkosopimus päättyy kauden 2018 jälkeen Pedrosan ollessa 33-vuotias. Kuva: Repsol Media

Merkittävä vahvistus MotoGP-luokasta: Pedrosa jatkaa Hondalla kaudet 2017 ja 2018

Racebike

Hondan MotoGP-luokan tehdastiimi ja sitä jo pitkään palvellut espanjalaiskuljettaja Dani Pedrosa julkistivat tänään odotetun jatkosopimuksen, joka kattaa kaudet 2017 ja 2018.

Pedrosa on kilpaillut Hondalla koko MM-uransa, joka käynnistyi vuonna 2001 silloisessa 125-kuutioisten luokassa.

MotoGP-luokassa Pedrosa on kilpaillut - tosin edelleen ilman mestaruutta - kaudesta 2006 lähtien. Pedrosan plakkarista löytyy kuninkuusluokasta kolme MM-hopeaa (2007, 2010, 2012) ja yhtä monta pronssia (2008, 2009, 2013).

Ensi viikonvaihteena Mugellossa ajettavaan Italian GP:hen valmistautuva Pedrosa oli myös Yamahan tehdastallin kiikarissa, mutta paikka Valentino Rossin rinnalla menee Suzukilta lähtevälle Maverick Vinalesille.

- Olen erittäin iloinen saadessani ilmoittaa jatkosopimuksesta Repsol Honda Teamin kanssa. Olen kiitollinen Hondan osoittamasta luottamuksesta minuun, toteaa tämän kauden MM-pisteissä neljäntenä oleva Pedrosa.

- Uskon, että minulle on parasta jatkaa Hondalla, jolla ajoin jo sen ensimmäisen MM-osakilpailuni. Olen iloinen myös siitä, että neuvottelut sujuivat nopeasti ja voin nyt keskittyä vain kilvanajoon. Haluan pistää täydet 100 prosenttia peliin Italian GP:ssä, jatkaa Pedrosa.

HRC:n (Honda Racing Corporation) varatoimitusjohtaja ja MotoGP-projektin nokkamies Shuhei Nakamoto säteilee hänkin tuttuun tyyliinsä tyytyväisyyttä.

- Arvostamme todellakin Danin uskollisuutta Hondalle ja HRC:lle. Olemme tehneet yhdessä töitä jo monta vuotta, joiden aikana Danin intohimo ja omistautuminen ovat pysyneet aina samanlaisina. Hänen kokemuksensa ja neuvonsa ovat erittäin tärkeitä pyörän kehittämisessä, alleviivaa tämän kauden jälkeen eläkkeelle siirtyvä Nakamoto.


Honda löi Pedrosan kanssa sopimuskuviot lukkoon viime perjantaina. Jatkosopimus oli alun perin tarkoitus julkistaa tulevana torstaina. Honda päätti kuitenkin ottaa asiasta kaiken mahdollisen julkisuuden irti, sillä torstaina se olisi ollut tavallaan myöhäistä.

Silloin kaikki huomio keskittyy Vinalesin kohutun Yamaha-sopimuksen julkistamiseen.

Ducati valitsee Dovizioson

Vinales korvaa Yamahalla hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon, joka kilpailee Ducatilla kaudet 2017 ja 2018.

Ducatin mykyisistä kuljettajista Andrea Dovizioso saa jatkaa, mutta toinen Andrea, eli Iannone joutuu etsimään töitä muualta. Iannone siirtyy todennäköisesti Suzukille.

Ducatin on tarkoitus siirtää Dovizioson jatkosopimuksen vahvistaminen Mugellon kotikisan jälkeiseen ajankohtaan, mutta tämän viikon muut julkistamiset saattavat aikaistaa suunnitelmia.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.