Bild
Seuraava artikkeli

Marc Marquezilla kehno historia Le Mansissa: "Olemme olleet isoissa vaikeuksissa"

Racebike

Hondan Marc Marquez on napannut itselleen ensi kertaa tällä kaudella MotoGP:n MM-sarjan kärkipaikan voitettuaan niin Austinissa kuin Jerezissäkin.

Viikonloppuna ajetaan Ranskan Le Mansissa, joka on tunnettu epävakaisesta säästä. Myös Marquezin tulokset Le Mansissa ovat olleet vaihtelevia. 2016 ja 2017 hän kaatui ja keskeytti.

Marquez testasi Jerezissä uutta katetta, joten saa nähdä, käyttääkö Honda jo nyt yhden katteenvaihdon, joka kauden aikana on mahdollista.  

12 pisteellä MM-sarjan kakkosta Johann Zarcoa johtava Marquez ei ole ollut Le Mansissa podiumilla kolmeen vuoteen, 2014 hän voitti.

”Le Mans on rata, jonka kanssa meidän on tehtävä ihan valtavasti töitä. Olemme olleet siellä pari kertaa palkintopallilla, mutta kaikkina muina kertoina olemme olleet isoissa vaikeuksissa päästä vauhtiin. Mutta onneksi jokainen kausi on aina erilainen”, Marquez sanoo.

“Sää on aina siellä yksi kysymysmerkki, niin myös renkaat, pito ja oikeiden säätöjen löytyminen. Lähdemme silti tähänkin viikonloppuun kuten jokaiseen eli positiivisella mielellä. Nyt pääsemme Ranskaan jo valmiiksi hyvästä tilanteesta, aina ei ole suinkaan ollut niin.”


Toinen Hondan tehdaskuljettaja Dani Pedrosa on jäänyt tallikaveristaan jo 52 pistettä. Jerezissä hän jäi jo toisen kerran pisteittä jouduttuaan joukkokolariin Jorge Lorenzon ja Andrea Dovizioson kanssa.

”Olen tosi tyytyväinen siihen, mitä saimme aikaan Jerezin kilpailun jälkeisinä testipäivinä. Se antoi minulle paljon itseluottamusta ja odotan Ranskan kilpailua nyt todella paljon”, Pedrosa sanoi.

Hän oli viime vuonna Le Mansissa kolmas Maverick Vinalesin ja Zarcon jälkeen.

”Ranskan GP on aina erityisen haastava alkaen säätilasta. Lämpötila voi jäädä hyvinkin alhaiseksi, mikä avaa renkaille ihan uuden haasteen. Yritämme vain pitää fokuksen omassa tekemisessä ja saada aikaan hyvän tuloksen.”
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.