Bild
Seuraava artikkeli

Marc Marquez voittoon ja MM-kärkeen Misanossa

Racebike

Hallitseva maailmanmestari Hondan Marc Marquez otti voiton Misanon MotoGP:ssä. Voitolla hän siirtyi MM-sarjan kärkeen yhdessä Andrea Dovizioson kanssa, molemmilla on 199 pistettä.

Startissa Jorge Lorenzo paineli takaa kärkikolmikon ohi ja siirtyi johtoon. Paalulta lähtenyt Maverick Vinales sai heikon startin ja jäi neljänneksi Lorenzon, Marc Marquezin ja Andrea Dovizioson perään.

Rata oli erittäin märkä, joten moni kuljettaja otti startin varman päälle. Vinales jäi jo avauskierroksella kärkikolmikosta jo kolmisen sekuntia.

Lorenzo kaatui kierroksella kuusi ja joutui keskeyttämään. Myös britti Cal Crutchlow meni nurin kuten myös tshekki Karel Abraham. Molemmat pystyivät kuitenkin jatkamaan kilpailua.

Samaan aikaan Danilo Petrucci hiipi kohti kärkeä ja otti kotiyleisönsä edessä kärkipaikan Lorenzon kaatumisen jälkeen. Marquez, Dovizioso ja Vinales ajoivat seuraavina kilpailun loppuun asti.

Petrucci ja Marquez irtosivat muista ja voittotaistelu käytiin heidän välillään. Viimeisen kierroksen alussa Marquez puristi itsensä kärkipaikalle. Petrucci ei päässyt enää iskuetäisyydelle, joten Marquez otti voiton. Dovizioso oli kolmas ja Vinales neljäs. Vinales on nyt MM-taistelussa 16 pistettä kärkikaksikkoa edellä, joten mestaruuskamppailusta tulee huima.

Mika Kallion edustaman KTM:n kisakuskit Bradley Smith ja Pal Espargaro ajoivat maaliin sijoilla 10 ja 11. Aivan lopussa nähtiin melkoista dramatiikkaa, kun Johann Zarco kaatui viimeisessä mutkassa sijalta seitsemän. Sitkeästi mies talutti puolijuoksua pyöräänsä aina ruutulipulle saakka ja nappasi kuin nappasikin 15. sijallaan yhden MM-pisteen.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.