Bild
Seuraava artikkeli

Marc Marquez hamuaa jo neljättä MotoGP-mestaruuttaan: "En ota tarpeettomia riskejä"

Racebike

MotoGP:n MM-sarjaa johtava Hondan Marc Marquez olisi voinut varmistaa maailmanmestaruuden jo sunnuntaina Sepangissa, mutta hän myöntää, ettei halunnut ottaa tarpeettomia riskejä.

Kun Andrea Dovizioso voitti ja Marquez oli neljäs, on ero ennen Valencian päätöskilpailua 21 pistettä. Näin espanjalaiselle riittää 11:s sija päätöskilpailussa varmistamaan mestaruuden.

”On vain pystyttävä ajamaan varmasti ilman turhia riskejä. Pitää pysyä viileänä ja laskelmoida. Jos olisin ollut Sepangissa kolmas, olisi ero 24 pistettä, joten se on käytännössä aika sama kuin 21 pistettä. Miksi siis ottaa tarpeettomia riskejä”, Marquez sanoo Motorsport.comilla.

Mestaruus olisi 24-vuotiaalle Marquezille jo neljäs kuninkuusluokassa.

”Jos olisin kaatunut Sepangissa, olisi ero nyt seitsemän pistettä. Nytkin on edettävä askel askeleelta, laskelmoiden.”

Valencian finaali ajetaan puolentoista viikon päästä. Yamahan Maverick Vinales on jo varmasti MM-sarjan kolmas, nelospaikasta kisaavat Valentino Rossi ja Hondan Dani Pedrosa, heidän eronsa on 12 pistettä. Myös KTM:n Mika Kallio pääsee ajamaan Valenciassa vilillä kortilla.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.