Bild
Seuraava artikkeli

KymiRingille tulossa myös Superbiken MM-osakilpailu?

Racebike

KymiRingillä on tarkoitus ajaa MotoGP-kilpailu vuonna 2018, mikä olisi ensi kerta Suomessa sitten vuoden 1982. KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg väläyttää myös mahdollisuutta ajaa radalla Superbiken MM-osakilpailu.

KymiRingin on tarkoitus täyttää myös F1-kriteerit, mutta silti siellä ajetaan MotoGP, ei F1-osakilpailua. Moni fani on toivonut vesi kielellä Suomeen F1-osakilpailua, mutta Sohlbergin mukaan sellainen on pois laskuista.

- Rata tulee täyttämään kaikki F1-kriteerit, mutta emme ole koskaan edes harkinneet F1-kilpailujen anomista niiden kalleuden vuoksi. Se ei ole ollut missään nimessä realistinen ajatus. Ainakin toistaiseksi kilpailumaksut ovat niin valtavia, ettei sellaiseen ole mitään mahdollisuuksia. Suomesta ei sellaisia rahoja löydy, sanoo KymiRing Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg italialaiselle Omnicourselle.

Sen sijaan MotoGP:n lisäksi löytyy muita kiinnostavia mahdollisuuksia.

- Mutta juuri  MotoGP ja myös Superbike, GP2, GP3 ja DTM sopivat kyllä suunnitelmiimme, Sohlberg valottaa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa on ajettu Suomessa aikaisemmin Tampereella ja Imatralla.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.