​KymiRing sai valtiolta ison potin lisärahaa

Racebike

Hallitus on osoittanut KymiRingin moottoriradalle yhteensä 17,5 miljoonan euron lisärahoituksen. Lisätalousarviossa itse radalle myönnettiin 3,5 miljoonaa euroa ja aluen risteysjärjestelyihin 14 miljoonaa.

  - On äärimmäisen tärkeää, että lisärahoitus nyt löytyi valtiovarainministeri Petteri Orpon johdolla. KymiRing on valtakunnallisesti yksi maamme tärkeimmistä uusista urheilurakentamisen hankkeista ja lopullisessa muodossaan se mahdollistaa käytännössä jopa F1-kilpailujen hakemisen Suomeen,  kansanedustaja ja Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen sanoi.
 
- Tärkeämpää kuitenkin alussa on saada maahamme kansainväliset kriteerit täyttävä rata, missä voidaan järjestää moottoripyörien MotoGP-kilpailuja, rallicrossin MM-osakilpailuja ja muita vastaavia tapahtumia, Heinonen painotti.
 
KymiRingin tuleva rata on jo hakenut FIA:lta F1-luokitusta.
 
 - Rakennusvaiheessa on järkevää tehdä kerralla kunnollinen, moottoriurheilun arvokilpailuillekin riittävä, suorituspaikka ja tässä ykkösluokitus on tärkeä steppi. Kun olosuhteet ovat kunnossa, päästään pohtimaan sitten kilpailujen toteutuksia, Heinonen sanoi.
 
Kesän aikana pitäisi varmistua, koska KymiRingillä ajetaan MotoGP:n MM-osakilpailu.
 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: