Bild
Seuraava artikkeli
Kuva: AKK

Kouvolan Sanomat: Tykkimäen moottoriradat pelastumassa

Racebike

Kouvolan Sanomien mukaan Tykkimäen moottoriurheilukeskus ei ehkä jääkään logistiikka-alueen jyräämäksi kuten on tähän saakka uumoiltu.

Kouvolan kaupunki on selvittänyt Kullasvaaran alueen maankäyttöratkaisuja ja löytänyt uuden vaihtoehdon. Suunnitelman mukaan moottoriradat voisivat pysyä paikallaan, vaikka kaupunki kehittää logistiikka-aluetta.

”Pitää paikkansa. Olemme löytäneet sellaisen ratkaisun, jossa rautatie- ja tielinjaukset eivät haittaisi moottoriratatoimintaa. Asiaa tutkitaan vielä. Kaavarunko saadaan teknisen lautakunnan käsittelyyn arviolta ehkä helmikuussa”, sanoo yleiskaavapäällikkö Marko Luukkonen.

Luukkosen mukaan Kouvolan kaupunki ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus ovat pitäneet aiheesta palaverin. Siinä selvisi, että myös valtatie 6:lle suunniteltua liittymää saadaan mahdollisesti muutettua moottorirata-alueiden kannalta paremmaksi.

Kaupunki on suunnitellut Kullasvaaraan rautatie- ja maantieterminaalia, joka tekisi Kouvolasta kansainvälisesti entistä tärkeämmän rahtiliikenteen keskuksen.

(Lähde: Kouvolan Sanomat)

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.