(Kuva: Kirsi Kainulaisen tiedotus)

Kirsi Kainulaisella mainio debyytti: "Tonnisen voima kiehtoo"

Racebike

Tämän vuoden ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-hopeamitalisti ja viime vuoden maailmanmestari Kirsi Kainulainen otti viikonloppuna uuden askeleen urallaan. Nainen osallistui ensimmäiseen kansainväliseen 1000-kuutioisten soolokilpailuunsa Espanjassa.

Kirsi Kainulainen kisasi viikonloppuna Espanjan Jerezissä CEV-sarjan Jerezin osakilpailussa Superbike-luokan Kawasaki ZX-10R:llä. Motomarket Racing -tiimin väreissä ajanut nainen sijoittui debyyttikisassaan 31 kilpailijan joukossa hienosti sijalle 21.

“Hyvin meni, tavoitteet täyttyivät viikonlopun aikana. Kierrosaika parani sille tasolle, mitä toivoin olevan näillä kilometreillä”, Kainulainen iloitsi.

Kainulainen osallistui nyt ensimmäistä kertaa soolokilpailuun tuhatkuutioisella moottoripyörällä, joka eroaa merkittävästi 600-kuutioisesta, johon hän on tottunut.

“Ajaminen 1000 cc -pyörällä oli sellaista, kun odotin ja olen kyllä hyvin innoissani oppimaan ajamaan tuollaisella pyörällä kovaa. Tonnisen voima kiehtoo, kun ei yhtään ole varma, minne se vie minua ja sitä on turha yrittää väkisin viedä, se ei onnistu. Kieltämättä oli vähän erilaista mennä 200 km/h polvi maassa kuin pienemmällä pyörällä”, Kainulainen naurahtaa.

Nainen aikoo tulevaisuudessakin nousta pyörän selkään soololuokissa.

“Jatkossa ajetaan kyllä, nyt vain selvittelen itselleni mikä luokka ja sarja tulee olemaan. Toivon mukaan pian selviää asiat.”

(Teksti: Moottoriurheilu.tv)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi

Ilmainen uutiskirje!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt kartalla siitä, mitä moottoripyöräilyn saralla tapahtuu.

Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen koska tahansa. Emme luovuta osoitettasi muille tahoille.

Sulje Tilaa uutiskirje: