Bild
Seuraava artikkeli

Jorge Lorenzo ykkönen: ”Yksi urani hienoimmista voitoista”

Racebike

Ducatin Jorge Lorenzo ja Hondan Marc Marquez kävivät eeppisen kamppailun Itävallan GP:n voitosta Red Bull Ringillä. Lorenzo veti monien käänteiden jälkeen pidemmän tikun.

Andrea Dovizioso otti mainion startin ja vei kärkipaikan Marquezilta, neljänneksi lähdössä pudonnut Jorge Lorenzo tuuppasi kuitenkin pian itsensä keulaan.

Valentino Rossi nousi alussa sijalle 11, kun taas tallikaveri Maverick Vinales putosi sijalle 15.

Pian Marc Marquez rynnisti kuitenkin kärkeen, hän Lorenzo ja Dovizioso alkoivat kasvattaa eroa muihin heti kättelyssä. Cal Crutchlow ajoi nelosena, mutta eroa tuli ihmeen pian pari sekuntia.

Yamahan ongelmat jatkuivat, myös Johann Zarco putosi nopeasti sijalle kymmenen, 
KTM:n Bradley Smith ajeli sijalla 15.

Kymmenen kierrosta ennen maalia Lorenzo nousi kärkeen, mutta Marquez kuittasi pian, tosin pakottamalla Lorenzon radan ulkopuolelle. Ducati-kuljettaja kuittasi kuitenkin taas takaisin. Kolme kierrosta ennen maalia jo hiukan Marquezilta karannut Lorenzo veti mutkan pitkäksi ja taas osat vaihtuivat. Dovizioso ei pystynyt millään vastaamaan kaksikon vauhtiin.


Mutta ei mennyt montaa kymmentä sekuntia, kun Lorenzo teki jälleen ohituksen ja painoi kärkeen. Hän piti paikkansa huikeassa taistelussa ja otti kauden neljännen voittonsa. Dovizioso jäi kärkikaksikosta lopulta 1,6 sekuntia, mutta neljänneksi ajanut Cal Crutchlow jo yhdeksän sekuntia.

Yamahalle viikonloppu oli kaamea. Valentino Rossi nousi sentään kuudenneksi, mutta ero kärkeen oli 14 sekuntia, Maverick Vinales hipsi maaliin sijalla 12 liki 23 sekuntia kärjestä. KTM:n Bradley Smith oli 14:s 29 sekuntia voittajan perässä.

”Annoin ihan kaikkeni ja nautin kilpailusta todella paljon. Renkaani sulivat lopussa, enkä pystynyt enää puolustamaan paikkaani ykkösenä, tämä oli upea show. Onneksi säilytin MM-kärkipaikalla ison eron muihin”, Marquez kertoi.

Lorenzolle voitto maistui.

”Oli hieno kilpailu ja taistelu. Otin ison riskin lopussa, kun jätin jarrutuksen myöhään ja pääsin vielä ohi. Tämä oli yksi urani hienoimmista MotoGP-voitoista”, Lorenzo hehkutti.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.