Bild
Seuraava artikkeli

Jorge Lorenzo huolissaan: "Tämä on jo vaarallista"

Racebike

Ducatin Jorge Lorenzo sanoo, että MotoGP:n liputussäännöt pyöränvaihdon aikana kesken kilpailun ovat vaarallisia. Lorenzo kaipaa lajiin F1-tyyppisiä varikkostoppeja.

Vuonna 2005 tehty sääntö nousi puheenaiheeksi viikonloppuna Brnon kilpailussa, kun rata oli aluksi märkä, mutta kuivui nopeasti. Aprilian Aleix Espargaro päästettiin varikolta suoraan Suzukin Andrea Iannonen eteen, joka väisti ja kolaroi.

Lorenzon mielestä kolari kertoi siitä, että MotoGP-tiimien henkilökunnat eivät ole yhtä hyvin valmistautuneita varikkostoppeihin kuin F1-tiimit.

- Tämä ei ole F1, meillä ei ole samanlaista renkaanvaihtamisen kulttuuria. He ovat näissä asioissa parempia ja paremmin valmistautuneita. Nämä tilanteet ovat harvinaisia MotoGP:ssä. Kun tilanne tulee eteen, kaikki ovat melkoisen sekaisin ja hämmentyneitä, Lorenzo sanoo Motorsport.comilla.

 

- En pidä tästä ollenkaan, tämä on suorastaan vaarallista. Katsokaa mitä Iannonelle tapahtui. Varikolla oli paha sekasorto, oli onni, ettei kukaan loukkaantunut.

- Me voimme puhua asiasta turvallisuuskomissiolle, mutta sarjan promoottori Dorna tekee päätökset mahdollisista muutoksista. Olen ehdottanut muutamia muutoksia. Toisten mielestä nykysäännöt olisi pidettävä ennallaan. Dorna haluaa, että tämä on show, mutta siihen sisältyy isoja riskejä, Lorenzo sanoo.

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.