Bild
Seuraava artikkeli

Indonesia mukaan MotoGP-kalenteriin - ensimmäinen katurata

Racebike

Indonesiassa ajetaan MotoGP-kilpailu ainakin vuosina 2021-2023. Indonesian turismin kehittämisyhdistys IDTC ja promoottori Dorna tekivät kolmivuotisen sopimuksen.

Mandalikan alueelle Lombokin saarelle rakennetaan uusi rata, missä kilpailut pidetään.

IDTC:n johtaja Abdulbar M. Mansoer vahvisti, että sopimus allekirjoitettiin jo kuukausi sitten.

Uudella 4,32 kilometriä pitkällä katuradalla on 18 mutkaa ja FIM:n turvallisuusvastaava Franco Uncini on jo näyttänyt sille vihreää valoa.

”Katurata rakennetaan nollasta eri tavalla kuin esimerkiksi Singaporen ja Monacon radat. Kun rata ei ole käytössä, sitä käytetään normaalisti tavallisena maantienä. Rata ja varikko saadaan rakennettua nopeasti”, Abdulbar kertoo.

Radan rakentamisesta vastaa ranskalainen Vinci Construction, joka päällystää radan syyskuussa. Kilpailusta tulee MotoGP-historian ensimmäinen katuratakilpailu.

Abdulbarin mukaan sopimuksessa on optio myös jatkosta kolmen vuoden jälkeen.

Tällä hetkellä MotoGP:ssä ajetaan 19 kilpailua. KymiRingin on tarkoitus tulla mukaan 2020, joten Indonesian kilpailu veisi sarjan 21 osakilpailuun vuodessa.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.