Bild
Seuraava artikkeli
Erkki Siukola (vas.)

Erkki Siukola siirtyy ensi kaudella KTM:n tehdastalliin

Racebike

Aprilian tehdastallissa ratainsinöörinä vuodesta 2017 työskennellyt Erkki Siukola siirtyy ensi kaudella KTM:n MotoGP-luokan tehdastalliin ratainsinööriksi.

MotoGP-luokan ensimmäisen vaiheen pestuumarkkinoilla käydään taistelua kuljettajien lisäksi myös tekniikkapuolen taitajista. BIKE:n tietojen mukaan Siukola aloittaa ratainsinöörin työt ensi vuoden alussa KTM:llä.

Sen tehdastiimissä ajavat ranskalainen Johann Zarco ja espanjalainen Pol Espargaro. Molemmilla on sopimukset vuoteen 2020.


Siukolan kanssa KTM:lle siirtyy myös Aprilian Aleix Espargaron teknisen ryhmän päällikkö saksalainen Marcus Eschenbacher.

Siukola vastaa tällä hetkellä Aprilialla Aleix Espargaron pyörän strategia-asioista. Ne kattavat muun muassa luiston ohjauksen, moottorin voimanjaon ja datapuolen ohjauksen, jossa Siukolalla on apunaan datainsinööri.

Siukola on yksi kokeneimmista ja arvostetuimmista ratamoottoripyöräilyn tekniikan ammattilaisista. Hän on työskennellyt aikaisemmin ennen Aprilia-vuosiaan muun muassa Suzukin ja Yamahan MotoGP-tehdastalleissa.
 

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.