Bild
Seuraava artikkeli

​Dramaattinen päätöskilpailu – Marc Marquezista maailmanmestari kauhun hetkien jälkeen

Racebike

MotoGP:n kauden viimeinen osakilpailu Valenciassa oli dramaattinen. Muutaman kierroksen aikana nähtiin paljon huimia tapahtumia, mutta lopputulema oli, että Repsol Hondan Marc Marquez nappasi neljännen MotoGP-maailmanmestaruutensa.

Kilpailun asetelmat blokkiutuivat hyvin nopeasti startin jälkeen. Johann Zarco paineli kärkeen, Marquez kakkoseksi, Dani Pedrosa kolmanneksi, ja sitten tulivat peräkkäin Ducatin tallikaverit Jorge Lorenzo ja Andrea Dovizioso.

Kärkiviisikko ajoi samassa nipussa samoilla sijoilla pitkään, kuudentena oleva Valentino Rossi oli jäänyt heistä kilpailun puoliväliin mennessä jo kuusi sekuntia.

Ducatin varikkotaululta näytettiin parikin kertaa Lorenzolle, että hänen pitäisi päästää Dovizioso ohi, mutta Lorenzo ei totellut.

Pian Marquez ohitti Zarcon ja siirtyi kärkeen, mutta melkein heti sen jälkeen Marquez ajoi hiekalle ja oli todella lähellä kaatua. Hän pääsi kuitenkin juuri ja juuri kaatumatta takaisin radalle sijalle viisi.

Kuusi kierrosta ennen loppua Lorenzo kaatui ja Dovizioso nousi kolmanneksi Zarcon ja Dani Pedrosan perään. Mutta heti perään myös Dovizioso ajoi ulos hiekalle ja pyörä kaatui. Maailmanmestaruus ratkesi siihen.

Viimeisen kierroksen alussa Pedrosa onnistui ohittamaan uransa ensimmäistä MotoGP-voittoa hakeneen Zarcon. Pedrosa voitti, Zarco oli kakkonen ja Marquez kolmas. Voitolla Pedrosa nousi MM-taulukon neloseksi ohi Valentino Rossin.

Mika Kallio kaatui jo toisella kierroksella ja keskeytti. Hänen tallikavereistaan Bradley Smith oli 11:s, myös Pol Espargaro kaatui.

Kommentarer

#1
Talvimies
2017-11-12 20:58

Margues ansaitsi mestaruuden, ajoi hyvän kisan ja teki taas ihmepelastuksen ja vältti kaatumisen. Kuskina ja persoonana on kehittynyt paljon ja täytyy kunnioittaa kaveria. Hänellä on edellytyksiä saada samaa arvostusta kuin Rossi on saanut. Lorenzo ajoi itsekkäästi ja taitaa välit viilentyä Dovitsioson kanssa hän ei ole mikään tiimipelaaja, vaikka tässä onkin kyse yksilösuorituksesta niin kyse on myös tiimeistä. Onnittelut Markille. Taitaa muuten tulevaisuudessa Zarko olla Yamahan tehdastallin miehiä.

#2
MonoGP
2017-11-13 17:39

Kauden päätyttyä on oltava tyytyväinen ettei Zarco 'päässyt' Suzukille, vaan 'joutui' Rinsin vaatimuksen vuoksi (suostui MotoGp luokkaan vain tehdas tiimiin) Tech3.lle. Ducatin kuskit taas joutais saamaan selkäsaunan, noin rumaa kauden päätöstä ei soisi kenellekään, eikä etenkään tallille joka palasi edellis kaudella voittajien pariin ja taisteli mestaruudesta.
Talvimiehen kommenttiin - Ajattelin iteki et Zarco vahvoilla tehdas Yammulle, ennen kun luin Rossin hehkutukset Morbidellistä. Toivotaan että, ja jos ei niin uskoisin myös HRC ,mahdollista kun Pedrosan sopimus 2018

Hei!

Ymmärrämme, että käytät adblockeria, mutta toivottavasti voit sulkea sen sivustomme osalta. Mainokset ovat perusedellytyksenä sille, että voimme ylläpitää sivustoa.